Τελευταία ενημέρωση 16.28

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε λίγο μετά τις 14.00 το ξύλινο ιστιοπλοϊκό σκάφος με περίπου 120 μετανάστες που εντοπίστηκε 28 μίλια βόρεια του Ακρωτηρίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Παλιά Ηλεκτρική – 4 άτομα στο νοσκομείο

Λίγο πριν τις 3 το ξύλινο ιστιοπλοϊκό σκάφος με περίπου 120 μετανάστες που εντοπίστηκε 28 μίλια βόρεια του Ακρωτηρίου κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας και δυνάμεις των Λιμενικών Αρχών και της Αστυνομίας του παρέλαβαν τους μετανάστες και τους μετέφεραν στην Παλιά Ηλεκτρική, εκεί όπου τους παραχωρήθηκε προσωρινή στέγη.

Να θυμίσουμε ότι κατά την άφιξη τους στο λιμάνι της Σούδας, χρειάστηκε και η συνδρομή του ΕΚΑΒ, καθώς 4 άτομα κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Χανίων καθώς κάποιο από αυτούς έφεραν μικροτραύματα ενώ κάποιο άλλοι παρουσίασαν κάποια μικρά παθολογικά προβλήματα όπως ηλίαση, ενώ στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε η κινητή μονάδα νεογνών και παιδιών του Χαμόγελου του Παιδιού για το ενδεχόμενο παροχής πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις διακινητές έχουν ήδη συλληφθεί και ανακρίνονται από τις αρχές, ενώ προορισμός του ιστιοπλοϊκού ήταν η Ιταλία.

Την φύλαξη των μεταναστών ανέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ τις επόμενες ώρες θα αρχίσει η διαδικασία της ταυτοποίησης τους.

Θυμίζουμε ότι το πρωί οι αρχές είχαν κινητοποιηθεί όταν δόθηκε σήμα κινδύνου μέσω κλήσης στον ευρωπαϊκό αριθμό 112 από κάποιο άτομο που βρίσκεται εντός του ιστιοπλοϊκού.

Όπως ενημερώθηκαν οι αρχές το σκάφος είχε παραμείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης που υπέστη.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος δύναμης Frontex καθώς και δύο παραπλέοντα, ένα Φ/Γ και το Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” Ν. Χανίων 20, τα οποία μετά από έρευνες εντόπισαν το σκάφος.

Το ιστιοπλοϊκό ρυμουλκείται αυτή την ώρα προς τον λιμένα Σούδας και βρίσκεται εντός του κόλπου.

 Πλοίο της Frontex

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προορισμός του ιστιοπλοϊκού ήταν η Ιταλία.

Οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν προσωρινά στην Παλιά Ηλεκτρική στα Χανιά. Από το Γρ. Αθλητισμού του Δήμου Χανίων ανακοινώνεται ότι, λόγω της έκτακτης φιλοξενίας μεταναστών στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, διακόπτονται προσωρινά τα προγράμματα γυμναστικής και οι προπονήσεις. 

Εντωμεταξύ σε επιστολή του ο Δήμαρχος Χανίων έκανε νέο αίτημα  για τη φιλοξενία προσφύγων στο πρώην Ψυχιατρείο

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook