Αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα στην πατρίδα του την Αυστραλία βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών του Βατικανού, καρδινάλιος Τζορτζ Πελ. 

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην πολιτεία της Βικτώρια δήλωσε ότι οι καταγγελίες εις βάρος του 76χρονου έγιναν από αρκετά άτομα. Δεν δόθηκε καμία πληροφορία για το είδος των κατηγοριών, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τις 18 Ιουλίου.

Ο ίδιος -ο οποίος κατοικεί στο Βατικανό- αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται.

«Ο καρδινάλιος θα επιστρέψει στην Αυστραλία το συντομότερο δυνατόν για να καθαρίσει το όνομά του και αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους γιατρούς του για το ταξίδι» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εκκλησίας της Αυστραλίας.

Η απόφαση έχει προκαλέσει σοκ στην Αυστραλία, καθώς ο Πελ υπήρξε ένα από τα γνωστότερα στελέχη της Εκκλησίας στη χώρα. Για δεκαετίες υπήρξε η «φωνή» της Εκκλησίας για ζητήματα όπως η ομοφυλοφιλία και το AIDS.

Η άσκηση δίωξης είναι συνέχεια της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αυστραλία από το 2012 και αφορούσε σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Ο ίδιος ο Πελ είχε καταθέσει τρεις φορές στην Επιτροπή που συστάθηκε, αναγνωρίζοντας λάθη στην επιλογή των προσώπων που στελέχωσαν την Εκκλησία τη δεκαετία του 1970.

Όπως αναφέρει ο Guardian, όταν φάνηκε στον ορίζοντα η πιθανότητα να ασκηθεί δίωξης και στον ίδιο, ο Πελ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των Αρχών για συνεργασία, ώστε να αποδείξει την αθωότητά του.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook