Αναταραχές ξέσπασαν στη Δανία, καθώς οι απεργίες που ξεκίνησαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα πλαίσια των διαμαρτυριών για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, επηρέασαν ιδιαίτερα τα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης και την κυκλοφορία των λεωφορείων στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Υπακούοντας στο κάλεσμα των συνδικάτων τους σε απεργία, οι οδηγοί, οι φορτοεκφορτωτές, οι λιμενεργάτες και άλλοι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο ενάντια στην κυβερνητική ανακοίνωση, την περασμένη εβδομάδα, για την κατάργηση του δικαιώματος πρόωρης σύνταξης και της επιτάχυνσης της ισχύος από το 2022 της αύξησης των ορίων ηλικίας στην εργασία στα 67 έτη.

Οι αρχές του αερολιμένα της Δανίας ανακοίνωσαν ότι αναμένονται πολλές ακυρώσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω των απεργιών.

Οι άλλες κινητοποιήσεις αφορούν στα λεωφορεία της εταιρείας Movia στην Κοπεγχάγη και στα προάστιά της, το \’Ααρχους και το Έσμπγιεργκ, τους φορτοεκφορτωτές αποσκευών στο αεροδρόμιο του \’Ααλμποργκ, ή ακόμη τους εργάτες καθαριότητος και τους ταχυδρόμους σε άλλες πόλεις της χώρας, μεταδίδουν τα δανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γραμμές των λεωφορείων σταμάτησαν τη λειτουργία τους στα βορειοδυτικά της χώρας.
Οι οδηγοί διαμαρτύρονται κατά της νέας υποχρεωτικής διαδικασίας εκπαίδευσης, το κόστος της οποίας ανέρχεται στις 5.000 κορώνες (670 ευρώ), χρήματα τα οποία θα πρέπει να καταβάλουν οι ίδιοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook