Μέχρι στιγμής έχουν επιστρέψει 19 υπάλληλοι που παραδέχθηκαν ότι έβαζαν χέρι στα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν και μερικές εκατοντάδες(!) ακόμη που πιάστηκαν… με τη γίδα στην πλάτη!.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος επιστρέφουν ατιμώρητοι στις θέσεις τους στον ΕΦΚΑ 19 υπάλληλοι, παρά το γεγονός ότι έκαναν παραπτώματα για τα οποία οι πειθαρχικές κυρώσεις που εκκρεμούν φτάνουν μέχρι την απόλυση!

Ο λόγος που οι επίορκοι πιάνουν ξανά τα πόστα τους στον ΕΦΚΑ και δεν έχουν απομακρυνθεί είναι επειδή δεν έχουν συσταθεί τα υπηρεσιακά και τα πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016!

Οι 19 υπάλληλοι παραδέχτηκαν στις Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) ότι καταχράστηκαν ποσά για ίδιον όφελος, αλλά, ελλείψει πειθαρχικού οργάνου, στον ΕΦΚΑ δεν μπορεί κανείς να τους απομακρύνει!

Μεταξύ των 19 επίορκων που τους ξαναπαίρνει ο ΕΦΚΑ είναι:

-Υπάλληλος σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Ηρακλείου Κρήτης που καταχράστηκε -με ομολογία του- 4.500 ευρώ, που όπως είπε τα πήρε για να τα δώσει στη φίλη του που τα είχε ανάγκη!

-Γυναίκα υπάλληλος σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Μακεδονία που πήρε 1.900 ευρώ από το ταμείο, γιατί, όπως είπε, στην ΕΔΕ τα ήθελε για να πάει διακοπές!

-Προϊστάμενος σε κεντρικό υποκατάστημα ΕΦΚΑ Αθήνας που έκανε «ανάληψη» άνω των 5.000 ευρώ ομολόγησε την πράξη του, αλλά λόγω έλλειψης πειθαρχικού οργάνου επέστρεψε από τις 26/6/2017 στη θέση προϊσταμένου με μισθό και επίδομα 350 ευρώ.

Σε εκκρεμότητα είναι οι υποθέσεις 250 επίορκων στα πρώην ταμεία του ΕΦΚΑ. Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει τώρα νέα διάταξη για να συγκροτηθεί το πειθαρχικό συμβούλιο του φορέα, αλλά μέχρι να ψηφιστεί το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουν επιστρέψει και αυτοί!

Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook