Η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως, επελέγη από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ως η εργαστηριακή χορωδία στο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας με διδάσκουσα τη διεθνούς φήμης Διευθύντρια Χορωδιών Doreen Rao, στο πλαίσιο της 8ης Θερινής Ακαδημίας Διεύθυνσης Χορωδίας, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 6 Ιουλίου 2017 στην Κέρκυρα. 

Το σεμινάριο αυτό, απευθύνεται σε Διευθυντές Χορωδιών από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και διδάσκουσα θα είναι η Doreen Rao, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Τορόντο, διακεκριμένη μαέστρος και παιδαγωγός, βραβευμένη 4 φορές με το βραβείο Grammy για το χορωδιακό της έργο με παιδικές και νεανικές χορωδίες. 

Η χορωδία του Δήμου Ηρακλείου θα έχει την ευκαιρία να συμπράξει με την πολυβραβευμένη Παιδική Χορωδία της Κέρκυρας, η οποία απέσπασε το Χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών που πραγματοποίησε o Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός  Interkultur στην Καλαμάτα το 2015. Επίσης στην Κέρκυρα η Νεανική Χορωδία του Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει εμφάνιση στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου – Duomo, καθώς επίσης θα δώσει την καταληκτήρια συναυλία του σεμιναρίου στην αίθουσα συναυλιών του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό την διεύθυνση της Doreen Rao. 

Πρόκειται για μία αποστολή που γίνεται με τη συμβολή της ΔΗΚΕΗ του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και με χορηγό τα SM Χαλκιαδάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook