Συνεδρίασε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ηρακλείου.

Συνεδρίασε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ηρακλείου. Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα να θέσουν σε δημόσια διαβούλευση για δέκα (10) ημέρες με ενδιαφερόμενους πολίτες τα θέματα:

  • Μελέτη αναθεώρησης της Παλιάς Πόλης – με τροποποιήσεις από ενστάσεις-και επεμβάσεις επί των οδών Μαλικούτη και Ιδομενέως.
  • Μονοδρομήσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της πόλης του Ηρακλείου. Ψηφίστηκε ομόφωνα από την επιτροπή η μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του κόμβου στη συμβολή των οδών Πετράκη, Φραγκάκη, Μεσσαράς και Λ. 62 Μαρτύρων.
  • Δημιουργία προσωρινής στάσης λεωφορείου στην οδό Αγίου Μηνά.
  • Έγκριση νέων γραμμών αστικού ΚΤΕΛ για την πόλη του Ηρακλείου. Η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για την έγκριση των δυο λεωφορειακών γραμμών. Η πρώτη γραμμή (κόκκινη γραμμή) θα έχει αφετηρία και τέρμα το λιμάνι του Ηρακλείου και θα ακολουθεί την εξής διαδρομή: Λιμάνι – Λ. Εθνικής Αντιστάσεως – Λ.  Ικάρου – Αστόρια – Λ. Δικαιοσύνης — 1821 – Πλατεία Κορνάρου – Έβανς (μεγάλη) – Λ. Πλαστήρα – Πολιτιστικό Κέντρο – Χανιώπορτα – Λ.  Καλοκαιρινού – Γιαμαλάκη – Μιτσοτάκη – Ενετικό Λιμάνι – ΟΛΗ – Λιμάνι. Η δεύτερη γραμμή (πράσινη γραμμή) θα έχει αφετηρία και τέρμα το Παγκρήτιο Στάδιο και θα ακολουθεί την εξής διαδρομή: Παγκρήτιο Στάδιο – Καράβολας – Τάλως – «Μητέρα» – Αρχ. Μακαρίου – Λ. Καλοκαιρινού – Αγίου Μηνά – Πλατεία  Κορνάρου – Αβέρωφ – Αστόρια – Λ. Δικαιοσύνης –Λ.  Καλοκαιρινού – Γιαμαλάκη – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Μητέρα – Τάλως – Καράβολας – Παγκρήτιο Στάδιο.
  • Οριοθέτηση θέσης στάθμευσης.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συζητήσει τα θέματα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης. Τα σχετικά τοπογραφικά σχέδια και οι εισηγήσεις – τεχνικές εκθέσεις της υπηρεσίας είναι αναρτημένα στο Δημαρχείο Ηρακλείου (Αγίου Τίτου 1), στην Τεχνική Υπηρεσία (Νέα Αλικαρνασσός – Διονυσίου 13 Α) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου (www.heraklion.gr ).

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook