Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 – Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά

Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, στην Ερμούπολη Σύρου, το χορωδιακό σύνολο Cantilena Χανίων, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Καλούτση, θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του Επετειακού Πανελλήνιου Χορωδιακού Φεστιβάλ, την Γερμανική Λειτουργία του Franz Schubert, την πιο γνωστή από τις 5 που έγραψε ο συνθέτης. Τη χορωδία θα συνοδεύει το σύνολο ξύλινων πνευστών “Con Brio” της Άννας Μαλεκάκη, ενώ πιάνο θα παίξει η Μαρίνα Μανιτάκη.

Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Μουσικός Όμιλος Σύρου και πλέον αποτελεί θεσμό για το νησί, καθώς αγαπήθηκε από το μουσικόφιλο κοινό και αγκαλιάστηκε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Φέτος, εκτός από την Cantilena, που είναι η πρώτη χορωδία από την Κρήτη που θα συμμετάσχει σε αυτό το γεγονός, συμμετέχουν επίσης οι Χορωδίες του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου, Αγ. Γεωργίου Καρύτση Αθηνών, Δήμου Επιδαύρου, Δήμου Λαμίας, Ενηλίκων Δήμου Καλλιθέας, Αιγίου «1933», Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία», Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρώπου Δήμου Παιωνίας Ν. Κιλκίς και Μουσικού Ομίλου Σύρου. 

Οι συναυλίες των χορωδιών θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017,  στο επιβλητικό Θέατρο Απόλλων, σημείο αναφοράς και πρότυπο θέατρο στην Ελλάδα, αφού ολοκληρώθηκε το 1864 ως μια μικρογραφία της σκάλας του Μιλάνου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της χορωδίας στο Φεστιβάλ δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τις πολύτιμες χορηγίες την Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, των Super Markets ΣΥΝΚΑ, της ANEK LINES και της BLUE STAR FERRIES, καθώς και την έμπρακτη στήριξη του Λυκείου Ελληνίδων Χανίων, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η Cantilena.

Το έργο, μετά από απαίτηση πολλών ακροατών, θα επαναληφτεί και στα Χανιά, στο ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι), την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00 με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook