Το καλοκαίρι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το ζευγάρι. Οι δυο τους χαλάρωναν κάνοντας τις διακοπές τους στην Επίδαυρο με το σκάφος τους «Saryl P». Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, όλα φάνταζαν ιδανικά μέχρι που εκείνος άρχισε να νιώθει δυσφορία. «Δεν είναι κάτι ανησυχητικό» σκέφτηκε και αρχικώς προτίμησε να μην αναστατώσει τη σύντροφό του. Όμως η δυσφορία συνεχιζόταν και αναγκάστηκε να της το πει. Έπειτα από δική της παρότρυνση πήγαν σε ένα κοντινό κέντρο υγείας για εξετάσεις, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου ανησυχητικά. Ωστόσο η Πέγκυ δεν μπορούσε να ηρεμήσει.

«Μέσα στην ατυχία του ο Γιώργος ήταν πολύ τυχερός που είχε την Πέγκυ δίπλα του και ήταν θαύμα το ότι τελικά πείστηκε να επιστρέψει κατευθείαν στην Αθήνα. Βασικό ρόλο έπαιξε η επιμονή της Πέγκυς, η οποία είχε προγραμματίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο να κάνει κάποιες εξετάσεις για την εγκυμοσύνη της. Πίεσε, λοιπόν, τον άνδρα της να διακόψουν τις διακοπές τους και αντί να φύγουν στο τέλος της εβδομάδας, να επιστρέψουν άμεσα. Τετάρτη πρωί εκείνος πήγε να κάνει αξονική και στεφανιογραφία. Τα αποτελέσματα έδειξαν τέσσερις φραγμένες αρτηρίες. Αμέσως έκανε εισαγωγή στο Ιατρικό για να προγραμματιστεί η εγχείρησή του» μας λέει δικό τους πρόσωπο που έχει ζήσει από πολύ κοντά την αγωνία της τραγουδίστριας από την πρώτη στιγμή.

«Έτσι απεφεύχθη το χειρότερο» λέει και συνεχίζει: «Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Η προχωρημένη εγκυμοσύνη της Πέγκυ και το γεγονός ότι έπρεπε να γίνουν οι εξετάσεις της σύντομα, τους οδήγησαν να επιλέξουν για τις διακοπές τους κοντινό προορισμό. Σε άλλη περίπτωση -όπως κάνουν χρόνια τώρα- θα πήγαιναν στο Ιόνιο και από εκεί μέχρι να γυρίσουν θα ήταν πολύ δύσκολο να προλάβουν τα χειρότερα. Όλα αυτά κάνουν την Πέγκυ να πιστεύει ότι ο Γιώργος ζει από θαύμα, ενώ με τρόμο σκέφτεται τι θα μπορούσε να συμβεί σε διαφορετική περίπτωση».

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Από την περασμένη Παρασκευή το ζευγάρι απολαμβάνει τη θαλπωρή και την ηρεμία στο σπίτι του στη Βούλα. Η μετεγχειρητική πορεία του Γιώργου Λύρα εξελίσσεται ομαλά. Ακολουθεί με συνέπεια τη θεραπευτική αγωγή που του συνέστησαν οι γιατροί του, οι οποίοι τον παρακολουθούν σχεδόν καθημερινά, προσέχει ιδιαίτερα τη διατροφή του και γυμνάζεται κάνοντας διάδρομο.

Δίπλα του η Πέγκυ, άγρυπνος φρουρός παρακολουθεί την κάθε κίνησή του. Συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης από τις πρώτες δύσκολες στιγμές είναι η μητέρα της Στέλλα Χρυσικοπούλου, η οποία εκτός του ότι έχει τρελή αδυναμία στον γαμπρό της, παρακολουθεί από κοντά και την κόρη της και την ξεκουράζει όποτε το χρειάζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποθεραπεία του Γιώργου Λύρα θα κρατήσει περίπου έναν μήνα, σχεδόν μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ενώ η ψυχολογία του από τη στιγμή που πέρασε το κατώφλι του σπιτιού του είναι πολύ καλύτερη.