Σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, αναμένονται από τον Ιανουάριο, ενόψει της εκταμίευσης της τέταρτης και υψηλότερης δόσης των 15 δισεκατομμυρίων Ευρώ του δανείου.

Κομβικό σημείο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, αποτελεί η πάταξη της φοροδιαφυγής για την οποία προαναγγέλλεται αυστηρότερο πλαίσιο ενώ στις κυβερνητικές προτεραιότητες βρίσκονται η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, η επανεξέταση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Για τη μείωση του ελλείμματος κατά περίπου 5 δισ. ευρώ, εξ άλλου, προωθούνται η περαιτέρω περικοπή των μισθών άνω των 1.800 ευρώ στις δημόσιες επιχειρήσεις, η εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης και των νέων συντελεστών ΦΠΑ, καθώς και η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Αρχίζει τις εργασίες της η Βουλή.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή, αρχίζει η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.

Σήμερα, εξάλλου συνεδριάζει και ο κοινοβουλευτικός τομέας Εργασίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη συνεδρίαση ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα ενημερώσει τους βουλευτές για τον νέο αναπτυξιακό νόμο.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook