Στο σχολείο  της Παλαιόχωρας θα φιλοξενηθούν  οι 67 μετανάστες  που εντοπίστηκαν χθες αργά το απόγευμα στο Γιαλισκάρι στην περιοχή της Παλαιόχωρας, περίπου 1 μίλι από την ακτή.

Το αλιευτικό σκάφος που ερχόταν από τη Λιβύη και είχε ως τελικό προορισμό την Ιταλία αναγκάστηκε να προσεγγίσει τη παραλία καθώς άρχισε να \”μπάζει\” νερά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των 66 Αιγύπτιων και του ενός Σύριου επιβάτη.

 

\"\"

 

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι μετανάστες είναι νεαρής ηλικίας, όλοι άντρες, ηλικίας από 15 έως 30 ετών  που εργάζονταν στη Λιβύη, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και ανήλικα αγόρια.

 

\"\"

 

Τη φροντίδα των μεταναστών πλέον έχει αναλάβει το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων, που θα τους παράσχει όλα τα απαράιτητα προκειμένου η διαμονή τους να πραγματοποιηθεί στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Εν τω μεταξύ χθες  στο σημείο έφθασε και  ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καντάνου με 2 γιατρούς προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης.

 

\"\" 

Από τις ανακρίσεις που διεξήγαγαν οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές προέκυψε έως τώρα  ότι από τα 67 άτομα τα 5 πιθανότατα φέρονται ως οι δράστες της μεταφοράς των υπολοίπων στην Ιταλία.

Οι 5 φερόμενοι ως δράστες πρόκειται να οδηγηθούν απογευματινές ώρες σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

\"\"

 

Οι 4 ανακρίνονται βρίσκονται στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων ενώ ο 5ος ανακρίνεται από τις Λιμενικές Αρχές.

Δείτε το σχετικό βίντεο αποκλειστικά στο Flashnews:


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook