Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου:

“Η Υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτζιόγλου επανειλημμένα έχει δηλώσει την πρόθεσή της για πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα πραγματοποιηθούν πάνω από 4.000 έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές.

Στην πράξη όμως,  χρειάστηκε να περάσουν 6 ολόκληροι μήνες !!!  για να προχωρήσει το Υπουργείο της, στην σύμβαση για προμήθεια υγρών καυσίμων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες κίνησης οχημάτων των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ (ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ :Ω0ΞΩ465Θ1Ω-Π1Γ) και μάλιστα μέσω έντονων πιέσεων όχι μόνο από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αλλά και από τους ίδιους τους Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ Ν. Ηρακλείου!!!

Παρά το γεγονός ότι αρχικά και πάλι με μεγάλη καθυστέρηση, είχε πιστωθεί κονδύλιο ύψους 350 € στις 13.04.2017, το Υπουργείο με απόφαση του στις 30.05.2017 προχώρησε σε ανάκληση της παραπάνω πίστωσης προκαλώντας την αγανάκτηση όχι μόνο του ΕΚΗ αλλά και της  Επιθεώρησης Ηρακλείου, η οποία με επιστολή του Προϊσταμένου της, στις 23.06.2017 (Α.Π. 150923) προς το Υπουργείο Εργασίας, γνωστοποίησε ότι ακινητοποιούν το υπηρεσιακό όχημα, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν καταγγελίες προς εξέταση εκτός της πόλης του Ηρακλείου!!!.

Το ΕΚΗ καταγγέλλει το Υπουργείο Εργασίας αφού για 6 ολόκληρους μήνες και ενώ είμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου οργιάζοντας η «μαύρη» εργασία, το Σ.ΕΠ.Ε Ν. Ηρακλείου, όχι μόνο δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα τακτικό έλεγχο στις τουριστικές περιοχές, αλλά δεν έχει ανταποκριθεί ούτε καν στις επώνυμες καταγγελίες που αφορούν αυτές τις περιοχές.

Καλούμε την Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτζιόγλου, να αφήσει τα λόγια και να προχωρήσει σε πράξεις, ενισχύοντας το Σ.ΕΠ.Ε με προσωπικό αλλά και παρέχοντας από την αρχή της κάθε χρονιάς στις υπηρεσίες όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και φυσικά τα κονδύλια που απαιτούνται για καύσιμα των υπηρεσιακών οχημάτων όπως όφειλε να το είχε πράξει.

Αλήθεια ποιους πραγματικά εξυπηρετεί η κ. Υπουργός?

Ποια είναι η θέση για το παραπάνω ζήτημα των τοπικών Κυβερνητικών Βουλευτών?

Ερωτήματα που πρέπει να δοθούν απαντήσεις και γι’ αυτό το ΕΚΗ είναι αποφασισμένο να φτάσει το παραπάνω μείζων ζήτημα στην Ελληνική Βουλή, ενώ θα προχωρήσει σε μία σειρά δράσεων για να δηλώσει την οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook