Τις πύλες της άνοιξε το Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017 στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, η Γιορτή Κρητικής Διατροφής

Τις πύλες της άνοιξε το Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017 στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ε-νότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, με τη στήριξη και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, τα τελευταία πέντε χρόνια, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τοπικών παραγωγικών επιχειρήσεων και την προβολή τόσο της κρητικής διατροφής όσο και του πολιτισμού του τόπου μας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγ-ματοποιείται  έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν 45 ντόπιοι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά) όσο και ερ-γαστήρια λαϊκής τέχνης, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης καλλιτεχνικό πρό-γραμμα, γευσιγνωσίες κλπ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, στο χαιρετισμό της, κατά την τελετή εγκαινίων, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«  Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Περι-φερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, που φέτος δε μπόρεσε λόγω έκτακτων υπο-χρεώσεων να βρίσκεται μαζί μας, σας καλωσορίζω στη Γιορτή Κρητικής Διατροφής, που συνδιοργανώνουμε με το Δήμο και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, με τη στήριξη και της Α-γροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης.

Η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής» αποτελεί πλέον μια διοργάνωση σταθμό σε επίπεδο Ρε-θύμνου και Κρήτης αναφορικά στην προβολή των προϊόντων της κρητικής γης σε συν-δυασμό με τον κρητικό πολιτισμό και την Κρητική Διατροφή, που τα τελευταία χρόνια έχει εδραιώσει τη θέση της παγκοσμίως ως πρότυπο διατροφικό μοντέλο. 

Μια διοργάνωση, που συνεχίζει σταθερά για έκτη χρονιά να προβάλλει το νησί μας, τα προϊόντα του και τον πολιτισμό μας, σε όλη την Ελλάδα και να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες μας, αλλά και τους συντοπίτες μας, που απολαμβάνουν ένα μοναδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με παράλληλες εκδηλώσεις που συνδυάζουν την κρητική γα-στρονομία, τη γευσινωσία και την πρωτοποριακή χρήση των τοπικών προϊόντων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η συμμετοχή των  παραγωγών στην έκθεση τοπικών προϊόντων είναι μεγαλύτερη από την περσινή, γεγονός που αφενός μας ικανοποιεί και αφετέρου καταδεικνύει τη δυναμική της Γιορτής και την ανάγκη της τοπικής παραγωγής να αποκτήσει εξωστρέφεια και να διασυνδεθεί με τον τουρισμό.

Η Γιορτή Κρητικής Διατροφής ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου και μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου τους θιασώτες ενός μοναδικού τρόπου ζωής και ό-λους, όσοι θέλουν να «γευτούν» τα προϊόντα της κρητικής γης και να δοκιμάσουν μια ξε-χωριστή πολιτιστική πρόταση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook