Στο άκουσμα της απόφασης, το κλίμα εντός της αίθουσας ήταν ιδιαίτερα πανηγυρικό – Λιποθύμησε ο αστυνομικός κατά την απολογία του

Αθωωτική η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, για τους δυο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ Ηρακλείου, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για τον τραυματισμό 2 νεαρών ατόμων, εκ των οποίων ένας ανήλικος, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, έπειτα από καταδίωξη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης…

Το δικαστήριο, ομόφωνα έκρινε αθώους τους 2 ένστολους, χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστη την μάρτυρα, λόγω της απόστασης που είχε η ίδια με το σημείο όπου σημειώθηκε το ατύχημα..

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των δυο αστυνομικών, τονίζοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η μοτοσυκλέτα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ εξετράπη. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι η δικογραφία της υπόθεσης βασίστηκε στην μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία κατά την κρίση του είναι αναξιόπιστη, καθώς δεν βρισκόταν στο σημείο..

Λιποθύμησε ο αστυνομικός κατά την απολογία του

Ο αστυνομικός που κατηγορήθηκε ότι ακούμπησε με το πόδι του το μηχανάκι, με αποτέλεσμα το όχημα των 2 νεαρών φίλων να βρεθεί κάτω από τον παραλιακό δρόμο, την ώρα της απολογίας του λιποθύμησε, με τους συναδέρφους του να σπεύδουν να τον βοηθήσουν.

Το χρονικό

Το ατύχημα συνέβη περίπου στις 11:30 το βράδυ της Τετάρτης 23/1 του 2013 όταν το μοτοποδήλατο έφυγε από την πορεία της κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την Αστυνομία. Οι δύο νέοι, ηλικίας 16 και 19 ετών, έφεραν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα και η κατάστασή τους κρίνόταν κρίσιμη αλλά σταθερή.

Αρχικά υπήρξε το ενδεχόμενο ο ένας απο τους δύο να μεταφερθεί στην Αθήνα, καθώς δεν υπήρχε κενή κλίνη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νέοι ενώ ευρίσκοντο σε κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο καθώς το μοτοποδήλατο δεν είχε πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας.

Όμως δεν σταμάτησαν και ακολούθησε καταδίωξη μέσα απο τους στενούς δρόμους, αλλά όταν η μοτοσικλέτα με τους δύο νέους βγήκε στην παραλιακή λεωφόρο.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τον συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ να ακουμπάει με το πόδι του  τη μηχανή των δύο νεαρών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook