Πρόστιμο έως 120 λίρες σε γονείς, αν τα παιδιά  αργούν στο σχολείο

Πιο ακριβά θα πληρώνουν πλέον οι γονείς στη Βρετανία την καθυστερημένη προσέλευση των παιδιών τους στο σχολείο, αν αυτό γίνεται κατ’ επανάληψη, καθώς θα τους επιβάλλεται πρόστιμο έως και 120 λιρών.

Σχολεία στο Εσεξ, το Χαμσάιρ και τα Δυτικά Μίντλαντς υιοθετούν πιο αυστηρές ποινές για οικογένειες των οποίων τα παιδιά απουσιάζουν από το σχολείο, ή εμφανίζονται σε αυτό αργοπορημένα.

Στο Γουόρικσερ ανακοινώθηκε ότι αν ένα παιδί εμφανίζεται τακτικά με 30′ λεπτά καθυστέρηση στο σχολείο, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στους γονείς του θα είναι πλέον 60 λίρες, σύμφωνα με τους Sunday Times. Στο Εσεξ, σχολείο ενημέρωσε τους γονείς ότι θα τους επιβάλλεται πρόστιμο αν τα παιδιά τους προσέρχονται μετά τις 9 π.μ. Το χρηματικό ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν θα διπλασιάζεται, αν δεν το πληρώσουν μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Τα πρόστιμα θα είναι η τελευταία λύση, σύμφωνα με τον σύμβουλο της κυβέρνησης Τομ Μπένετ. Μάλιστα, πρότεινε και μία λύση για τους έφηβους που επιμένουν να αργοπορούν στο σχολείο: να τους πηγαίνουν οι γονείς τους.

«Οι περισσότεροι μαθητές θα προτιμούσαν να… τους κοπεί το χέρι, παρά να τους δουν να πηγαίνουν στο σχολείο με τους γονείς τους», εξήγησε.

Τα σχολεία έχουν την ευχέρεια να βάζουν πρόστιμα για αυτές τις περιπτώσεις από το 2003, όταν πέρασε ο σχετικός νόμος στη Βρετανία, σημειώνει ο Independent.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook