Στιγμές αγωνίας βίωσαν για μια ακόμη βράδια οι κάτοικοι της Μάνης λόγω της νέας φωτιάς, που ξέσπασε σε δασική έκταση μεταξύ Νυφίου και Κοκκάλας το βράδυ της Δευτέρας.

Ξενοδοχεία εκκενώθηκαν, ενώ δεκάδες πυροσβέστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πύρινο μέτωπο. Αξίζει να σημειωθεί πως αντίπαλός τους εκτός από τις φλόγες ήταν και ο ισχυρός αέρας, που δυσχέρανε το έργο τους.

Στην περιοχή Κοκκάλα επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, ενώ μέχρι πριν πέσει το φως της ημέρας, δύο αεροπλάνα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Κάηκαν σπίτια 

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια σε Κότρωνα και Σκουτάρι.

«Σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές, οι ζημιές από τις φωτιές σε Κότρωνα και Σκουτάρι είναι σημαντικές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος και πρόσθεσε:

«Έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του σε ελαιόλαδο φθάνει τους περίπου 300 τόνους, ενώ όλη η έκταση που έχει καεί, φθάνει τα 35.000 στρέμματα». 

Επίσης, είπε ότι έχουν καεί αρκετές κυψέλες με μελίσσια, καθώς και ζώα.

 

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook