Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης “Γαλάζιων Σημαιών” στις παραλίες του Δήμου Κισσάμου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης “Γαλάζιων Σημαιών” στις παραλίες του Δήμου Κισσάμου που επιβραβεύτηκαν με αυτό τον τίτλο, λόγω, τόσο της καθαρότητας του θαλάσσιου ύδατός τους, όσο και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, αλλά και την περιβαλλοντική τους αξία.
Μετά την ανάρτηση της “Γαλάζιας Σημαίας” στην παραλία “Μαύρος Μόλος” που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκαν τρεις ακόμα Γαλάζιες Σημαίες. Στην παραλία Ελαφονησίου και στις δύο παραλίες των Φαλασσάρνων (Παχιά Άμμος 1 και 2).
Στην εκδήλωση ανάρτησης της “Γαλάζιας Σημαίας” στο Ελαφονήσι το περασμένο Σάββατο (1/7), το “παρών” έδωσαν ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, ο Αντιδήμαρχος Φώτης Περράκης, ο Πρόεδρος της Μονομετοχικής Α.Ε. του Δήμου Κισσάμου Μανώλης Φουρναράκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Γλαμπεδάκης.

Στην αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (3/7) στα Φαλάσσαρνα το “παρών” έδωσαν η Αντιδήμαρχος Κισσάμου, Καίτη Πατερομιχελάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Γλαμπεδάκης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου, Μιχάλης Αλυγιζάκης. 
Ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης τονίζει:

Μετά το πέρας της διαδικασίας ανάρτησης των “Γαλάζιων Σημαιών” στις παραλίες  του Δήμου Κισσάμου θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, υπαλλήλους, αιρετούς, αλλά και επιχειρηματίες. 

Το σημαντικό είναι ότι δεν καταφέραμε μόνο να διατηρήσουμε τον περυσινό αριθμό Γαλάζιων σημαιών, αλλά και να τις αυξήσουμε κατά μία. Ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε τη δυνατότητα να αναρτήσουμε περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες, σε παραλίες του Δήμου μας. 

Ως γνωστό, η “Γαλάζια Σημαία” αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο που χαρακτηρίζει και επιβραβεύει τις παραλίες, τόσο από την ποιότητα του θαλάσσιου ύδατος τους, όσο και από τις παρεχόμενες υπηρεσίες της παραλίας (ναυαγωσωστική, πρώτες βοήθειες κτλ). Επίσης, δικαιολογείται από το γεγονός ότι η εκάστοτε -βραβευμένη- παραλία αποτελεί ένα σημαντικό “κρίκο” στον αγώνα που γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος. Ένας Δήμος λοιπόν, και εν προκειμένω ο δικός μας, είναι εξόχως σημαντικό να διαθέτει παραλίες με την επίσημη “σφραγίδα” της Γαλάζιας Σημαίας

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook