Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Άχμαντ Σαφίκ δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα του ότι διέταξε έρευνα για τους θανάτους που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ δεσμεύεται ότι βίαια επεισόδια δεν θα επαναληφθούν στους δρόμους της Αιγύπτου. Από την άλλη η Εθνική Ένωση για Αλλαγή καθώς και επικεφαλής των διαδηλωτών λένε ότι δεν θα εμπλακούν σε κανένα διάλογο αν δεν φύγει ο Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο Αϊμάν Νουρ, φυσιογνωμία της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι δεν θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση μέχρι να παραιτηθεί ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ.

«Η μοναδική λύση είναι να φύγει από την εξουσία ο Μουμπάρακ», δήλωσε ο Νουρ, πρώην υποψήφιος για την προεδρία, ο οποίος πέρασε τέσσερα χρόνια στη φυλακή αφού διεκδίκησε το κορυφαίο αξίωμα του αιγυπτιακού κράτους. «Δεν θα συμμετάσχω σ\’ αυτές τις συνομιλίες», δήλωσε ο Νουρ προς το Γερμανικό Πρακτορείο, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τον αντιπρόεδρο Όμαρ Σουλεϊμάν.

Η στάση του είναι ίδια με αυτή που υιοθέτησαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και ο νομπελίστας της Ειρήνης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο οποίος δήλωσε ότι θα μιλήσει με τον Σουλεϊμάν, αλλά μόνον αφού παραιτηθεί ο Μουμπάρακ. Ο Νουρ απηύθυνε επίσης έκκληση να υπάρξει διεθνής παρέμβαση για να σταματήσει η βία στο Κάιρο. «Καλώ το λογικό κόσμο να επέμβει για να προστατεύσει τους διαδηλωτές, και εννοώ τα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο Νουρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook