Το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας , επιτέλους, αλλάζει σελίδα και είμαστε εδώ για να το απολαύσουμε!

Φέτος το καλοκαίρι, το κέντρο της πόλης των Χανίων, θα είναι διαφορετικό… Πιο ζωντανό και πιο ανθρώπινο για τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τους επισκέπτες.

Μια μικρή όαση δροσιάς, δίπλα από το Ρολόι, μας περιμένει για να περάσουμε λίγες στιγμές χαλάρωσης.

Στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, γίνεται ….. κοσμογονία.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα παραμέλησης και αδιαφορίας, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, αποκτά και πάλι ζωή. Καθαρό και όμορφο, αποτελεί ένα πραγματικό πνεύμονα πρασίνου, ιδανικό για τη βόλτα μας αλλά και αγαπημένο σημείο συνάντησης. Και όχι μόνο…

Ένας νέος χώρος αναψυχής που έλειπε από τα Χανιά

Στο εξής, στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, μπορούμε να πιούμε τον καφέ ή το ποτό μας, ή ακόμα καλύτερα να απολαύσουμε ένα χορταστικό γεύμα, signature snacks και …. κορυφαίο παγωτό!

Ο λόγος για το café-restaurant avocado, ένα όμορφο χώρο αναψυχής, που βρίσκεται στην καρδιά του πάρκου.

Προσεγμένο, με γήινα χρώματα στη διακόσμηση, αναπαυτικούς καναπέδες και πολυθρόνες και ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι να δεσπόζει μπροστά από την κουζίνα (the chef’s table!).

«Θέλαμε να παραμείνει πρωταγωνιστής το φυσικό τοπίο και εμείς απλά βάλαμε μια …. πινελιά», μας δηλώνει ο  Νικόλας  Φουρναράκης, εμπνευστής του συγκεκριμένου concept. Άλλωστε η επιτυχία του avocado beach bar, στην παραλία της Χρυσής Ακτής, από πέρυσι,  αποτελεί οδηγό και για το νέο ξεκίνημα του επιχειρηματία (με την πολυετή επιτυχημένη εμπειρία στην Αθήνα και τη Μέση Ανατολή) και αποδεικνύει ότι τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Με θέα το ιστορικό Ρολόι του κήπου των Χανίων και στο κατώφλι της μικρής-τεχνητής λιμνούλας, το café-restaurant avocado, δείχνει σα να έχει «φυτρώσει» ανάμεσα στο πράσινο. Σαν μια «κυψέλη απομόνωσης», και εσείς στο ρόλο του παρατηρητή…

Από τις 08:00 το πρωί, για καφέ, snacks, γλυκό ή παγωτό αλλά, και αργότερα για φαγητό ή ποτό, έως τις 01:00 τα μεσάνυχτα, το café-restaurant avocado, θα σας αποζημιώσει ευχάριστα.

Επίσης, ιδανικό σημείο συνάντησης και για τα επαγγελματικά ραντεβού στην πόλη (business lunch)!

«Δώσαμε τεράστια έμφαση στις πρώτες ύλες», θα μας πει ο κ. Φουρναράκης. «Είμαστε πραγματικά περήφανοι που φέραμε πρώτοι στα Χανιά (και μοναδικοί) δύο εξαιρετικούς καφέδες. Για τον espresso μας προμηθευόμαστε καφέ από ένα κέντρο καβουρδίσματος της Τεργέστης, όπου το ψήσιμο γίνεται σε φούρνους με ξύλα. Μοναδική γεύση και εξαιρετική επίγευση! Για τον καφέ φίλτρου μας, χρησιμοποιούμε φρεσκοψημένους καφέδες (παραγωγής λιγότερο από 60 ημέρες), επιλέγοντας την καλύτερη φρέσκια παραγωγή της παγκόσμιας αγοράς! Το παγωτό μας είναι το θρυλικό ελβετικό παγωτό MOVENPICK (και εδώ πρώτοι το φέραμε στα Χανιά!), από φρέσκο αγελαδινό γάλα, σε δώδεκα μοναδικές γεύσεις. Στο μενού του εστιατορίου μας (μεσογειακή κουζίνα με ανατολίτικες πινελιές), τα υλικά μας είναι πάντα φρέσκα και παραλαμβάνονται καθημερινά. Δίνουμε προτεραιότητα στα τοπικά προϊόντα, έχουμε ανοιχτή κουζίνα, χωρίς μικροκύματα και κατάψυξη!  Επίσης όλα μας τα ζυμαρικά είναι φρέσκα, από την Ιταλία».

Πάνω από 50 πιάτα, σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε, ενώ καθημερινά μπορείτε να αναζητήσετε τα πιάτα ημέρας.

Σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε το καραμελωμένο χταπόδι, τα μύδια αχνιστά, το υπέροχο πολίτικο γιαουρτλού κεμπάμπ, τη σαλάτα Αβοκάντο. Τεράστια έκπληξη για όλους οι φρέσκες τηγανητές πατάτες!

Και επειδή το φαγητό θέλει τη συνοδεία ποτού, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο κρασί από την επιλεγμένη κάβα του εστιατορίου ή απλά να απολαύσετε την αγαπημένη σας κρύα μπύρα ή ένα δροσερό cocktail.

«Σεβόμενοι το δήμόσιο χαρακτήρα του χώρου, δημιουργήσαμε έναν πολυχώρο γεύσης για ΟΛΟΥΣ και για όλα τα πορτοφόλια. Γι’ αυτό το λόγο, ο λογαριασμός είναι η μεγαλύτερη έκπληξη στο avocado», θα καταλήξει ο κ. Φουρναράκης.

Μια στάση στο avocado, είναι επιβεβλημένη αυτό το καλοκαίρι! Θα γίνει αμέσως το επόμενο αγαπημένο στέκι της παρέας σας!

avocado Café-Restaurant
Ανδρέα Παπανδρέου 72, Χανιά (Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας)
Τηλ.: 2821 600399

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook