Οι Αρχές της Ρωσίας απέτρεψαν επίθεση σε υπερταχεία που εκτελεί το δρομολόγιο Μόσχα – Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα της χώρας.

Η “Kommersant” μάλιστα αποκαλύπτει και τις λεπτομέρειες του «χτυπήματος» το οποίο ετοίμαζαν ένοπλοι άντρες οι οποίοι κατασκεύαζαν βόμβες από λιπάσματα.

Σύμφωνα με την Kommersant, ο ύποπτος ως "εγκέφαλος" του σχεδίου είναι ένας 22χρονος από την επαρχία Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια του Βόρειου Καυκάσου, και φέρεται ότι στρατολόγησε τουλάχιστον τρεις άνδρες για να τον βοηθήσουν στην επίθεση με στόχο το Sapsan, την υπερταχεία που συνδέει τις μεγαλύτερες πόλεις στη Ρωσία.

Πηγή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) δήλωσε στην εφημερίδα ότι η ομάδα κατασκεύαζε βόμβες από νιτρικό αμμώνιο μέσα σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα κοντά σε πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό και σχεδίαζε να τοποθετήσει μία βόμβα στις ράγες περίπου 20 χιλιόμετρα βορείως της Μόσχας.

Σύμφωνα με την Kommersant, ο φερόμενος ως εγκέφαλος, Ισλάμ Καμουζίεφ, είχε στρατολογήσει δύο άνδρες με τους οποίους έπαιζε ποδόσφαιρο και έναν τρίτο που είχε γνωρίσει σε τέμενος, που θα οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο θα διέφευγαν.

Είχαν, μάλιστα, εντοπίσει ένα "σχετικώς ερημικό" σημείο όπου "θα ήταν ασφαλές να τοποθετηθεί βόμβα τη νύχτα" και όπου οι δρόμοι που διακλαδώνονταν μέσα από γειτονική δασική περιοχή θα προσφέρονταν για "εύκολη διαφυγή", αναφέρει το δημοσίευμα.