Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, George Osbourne, ζητεί από την ευρωζώνη να προχωρήσει σε μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία.

«Η ευρωζώνη θα πρέπει εφεξής να αποδείξει τη δέσμευσή της για μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση και για μηχανισμούς διακυβέρνησης που προλαβαίνουν ηθικές παρεκβάσεις και ενισχύουν τη δημοσιονομική υπευθυνότητα», υπογραμμίζει ο Osbourne σε άρθρο του στους «Financial Times», το οποίο συνυπογράφει ο ομόλογός του της Σιγκαπούρης, Tarman Sanmugaratnam.

Το άρθρο του Βρετανού υπουργού Οικονομικών δημοσιεύεται μια ημέρα πριν από τη συνάντηση στο Παρίσι, του προέδρου της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, και της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, από τους οποίους οι αγορές, οι οποίες δοκιμάσθηκαν σκληρά την περασμένη εβδομάδα, περιμένουν προτάσεις για την ενίσχυση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, ο Osbourne είχε καλέσει τους ομολόγους του της ευρωζώνης να λάβουν γρήγορα όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως η έκδοση ευρωομολόγων, για να αποτρέψουν μια διάλυση του ενιαίου νομίσματος, κάτι που θα αποτελούσε, όπως είχε πει «οικονομική καταστροφή και για τη Βρετανία».