Αίτημα η ενίσχυση της αστυνόμευσης και η δημιουργία Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων

Τα προβλήματα που προκύπτουν από τα ανεπιτήρητα ζώα σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας και η επιτακτική ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης του ζητήματος ήταν τα βασικά θέματα της υπηρεσιακής συνάντησης που πραγματοποίησε ο Δήμος Ιεράπετρας την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017.

Παρουσία του Αστυνομικού Δ/ντη Λασιθίου, κ. Μ. Παπαδάκη, του Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, κ. Ν. Φρονιμάκη, του Διοικητή του Α.Τ Ιεράπετρας, κ. Ζιδιρίδη, του Διοικητή των ΤΑΕ Λασιθίου, κ.Ζαφειράκη, του προϊστάμενου της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Γαϊτανάκη, εκπροσώπου της Δ/νσης Δασών Λασιθίου και με τη συμμετοχή του προέδρου του Δ.Σ. Ιεράπετρας, κ. Η. Νταραρά, των Αντιδημάρχων, κ. Α. Πανταζή, κ. Γ. Ασπραδάκη, κ. Μ. Βρυγιωνάκη,  προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, εκπροσώπων συλλόγων και υπηρεσιακών παραγόντων αναπτύχθηκε το πρόβλημα που προκύπτει από τα ανεπιτήρητα ζώα σε αρκετές περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας και τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη εξάλειψης και περιορισμού του.

Όπως αναφέρθηκε, θα πρέπει να συνταχθεί μελέτη φέρουσας ικανότητας βόσκησης προκειμένου να προσδιοριστούν οι υπάρχουσες δυνατότητες, ενώ με στόχο τον περιορισμό του προβλήματος θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί η δήλωση εκτοπισμού κτηνοτρόφων που αυθαιρετούν.

Σε κάθε περίπτωση αναφέρθηκε, πρόκειται για ένα ζήτημα με συναρμόδιες Υπηρεσίες την Αστυνομία, την Δ/νση Δασών και τον Δήμο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά προκειμένου να υπάρξει η οποία βελτίωση.

Στις διαστάσεις του προβλήματος αλλά και στην επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΚΑΕ)  αναφέρθηκε σε δηλώσεις του με αφορμή τη υπηρεσιακή συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. «Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ΚΑΕ, τόνισε, όπως άλλωστε υπήρχε και δέσμευση, προκειμένου  να συμβάλλει  μεταξύ άλλων και στον περιορισμό των προβλήματος των ανεπιτήρητων στην ενδοχώρα του Δήμου Ιεράπετρας. Χωρίς ένα τέτοιο κλιμάκιο η Ιεράπετρα μένει χωρίς αστυνόμευση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τέτοια ζητήματα, αλλά και για ζητήματα ασφάλειας».

Ο Δήμος μέχρι σήμερα αρκετές φορές έχει προβεί στην περισυλλογή ανεπιτήρητων, ωστόσο αν δεν υπάρχει ενταντικοποίηση των ελέγχων από όλες τις υπηρεσίες και ενίσχυση της αστυνόμευσης, ένα τέτοιο ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, πλήττοντας κάθε φορά ιδιοκτησίες και προξενώντας σοβαρότατα έως και ανεπανόρθωτα προβλήματα ακόμα και σε περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής σπουδαιότητας, όπως για παράδειγμα η Θρυπτή».

Αίτημά μας είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης, και η δημιουργία σε κάθε περίπτωση  Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην Ιεράπετρα με στόχο τον περιορισμό μεταξύ άλλων και τέτοιων ζητημάτων που πλήττουν την καθημερινότητα του πολίτη και διαιωνίζουν σοβαρότατα προβλήματα»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook