Συμβολική κατάληψη από τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης για τους ελλειπείς ελέγχους.

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στο Ηράκλειο πραγματοποίησαν σήμερα τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης.

Τα Εργατικά Κέντρα διαμαρτύρονται για τους ελλειπείς ελέγχους στους χώρους εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τα Εργατικά Κέντρα ζητάνε την άμεση στελέχωση σε προσωπικό των κατά τόπους ανά νομό ΣΕΠΕ ,την παροχή όλων των υλικοτεχνικών μέσων και ιδιαίτερα των καυσίμων από την αρχή της κάθε χρονιάς, καθώς επίσης την αύξηση των ελέγχων ιδιαίτερα στον κλάδο του Επισιτισμού Τουρισμού που πραγματικά η κατάσταση έχει ξεφύγει και σε ορισμένες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι ζουν ένα εργασιακό μεσαίωνα.

Καλούμε την Κυβέρνηση για την άμεση υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας.

Να σημειωθεί ότι μετά τον αποκλεισμό οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατάθεσαν στο ν.π ΣΥΡΙΖΑ ψήφισμα που αφορούσε το παραπάνω πρόβλημα καθώς και ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που πραγματικά η εργασία τους αποτελεί λειτούργημα και οι οποίοι με τη σημερινή 24ωρη απεργία ζητούν την μονιμοποίηση τους.   

Aνακοίνωση για την κινητοποίηση εξέδωσε το ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου:

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποιείται από τα τέσσερα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης, σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε εκτάκτως τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και έθεσε υπόψη του Συντονιστή της Ν.Ε Ηρακλείου ορισμένα καίρια ζητήματα που αφορούν στη μαθητεία, στην ανασφάλιστη εργασία,  στις συλλογικές συμβάσεις, στη βοήθεια στο σπίτι, στις μαζικές εικονικές οικειοθελείς αποχωρήσεις που εμφανίζονται στο ΕΡΓΑΝΗ και στην ανάγκη να προβλεφθεί η ηλεκτρονική υπογραφή του εργαζομένου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για συντονισμένη δράση και συνεργασία για να αντιμετωπιστούν τα πολλά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη παρά μόνο με όρους και συνθήκες εργασίας που σέβονται τον άνθρωπο και διασφαλίζουν την αξιοπρέπεια και προστασία των δικαιωμάτων του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά δίπλα στις δυνάμεις της εργασίας και μαζί τους θα δώσει τη μάχη για την ανασυγκρότηση του τόπου με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook