Την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017  στο πλαίσιο της Blue Flag Med Week το Τμήμα Πρασίνου και Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή παιδιών από την παιδική κατασκήνωση του Καλαθά

Από το Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017  στο πλαίσιο της Blue Flag Med Week το Τμήμα Πρασίνου και Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή παιδιών από την παιδική κατασκήνωση του Καλαθά, διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Καλαθά. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ΔΕΔΙΣΑ με ενημέρωση για την προστασία του  περιβάλλοντος. 

Σημειώνεται ότι  το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» διοργανώνει φέτος μια δράση για τις χώρες της Μεσογείου, την Blue Flag Mediterranean week. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης Clean Seas που διοργανώνει η UNEP (United Nations Environment Programme), θα διοργανωθεί 3 – 10 Ιουλίου 2017, η Blue Flag Mediterranean week. Στη δράση αυτή θα συμμετάσχουν η Ελλάδα, η Αλγερία, η Γαλλία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Κροατία, η Κύπρος, η Μάλτα, το Μαυροβούνιο, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Τουρκία.

Στόχος είναι να γίνουν τις ημέρες εκείνες, καθαρισμοί σε ακτές/μαρίνες ή στην ευρύτερη περιοχή των ακτών/μαρινών, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των συμμετεχόντων για την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook