Ανακοίνωση της Λαικής Ενότητας κατα του σχεδιασμού του ιδρύματος

“Στις 14/6 στο Δελτίο τύπου μας είχαμε αναφέρει ότι οι διαδικασίες για την «αξιοποίηση» των συγκεκριμένων κτιρίων στον Λόφο Καστέλι ήταν διαδικασίες – εξπρές. Με παρέμβασή τους ο κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης καθηγητής Νικόλαος Τσουρβελούδης και ο κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών πόρων καθηγητής Εμμανουήλ Μανούτσογλου καταγγέλλουν παρατυπίες στην παραχώρηση των κτιρίων στον ξενοδοχειακό όμιλο.

Εδώ και ενάμιση μήνα, η ΛΑ.Ε. Χανίων έχει πάρει θέση ενάντια στην « αξιοποίηση » των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον Λόφο Καστέλι από ξενοδοχειακό όμιλο. Έχει στηλιτεύσει την στάση της Πρυτανείας, της κυβέρνησης, της αξιωματικής Αντιπολίτευσης και διάφορων νεοφιλελεύθερων παραγόντων που έχουν ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Έχει σταθεί πλάι και μαζί με την πλειοψηφία των κοινωνικών και πολιτικών φορέων που ο  κάθε ένας απ’ την σκοπιά του αντιτίθεται στην συγκεκριμένη ενέργεια και παλεύει στον δρόμο για την ματαίωση  της.

Προχθές ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης – επειδή το κίνημα που έχει σηκωθεί τον κάνει να νοιώθει αβέβαιος για την ολοκλήρωση της « ιδιωτικοποίησης »  – αναιρώντας αυτά που έλεγε ο ίδιος πριν έναν μήνα, κάλεσε τις δυνάμεις καταστολής να εκκενώσουν τα κτίρια επικαλούμενος έγγραφο του ΥΠΠΟ το οποίο αναφέρει ότι χρειάζονται κάποιες παρεμβάσεις στο κτίριο – μικρής έκτασης – . 

Είναι σαφές πλέον ότι η πρυτανεία φαίνεται να έχει μια ιδιαίτερη εγρήγορση να ολοκληρωθεί το πέρασμα της διαχείρισης των κτιρίων στον Λόφο Καστέλι άμεσα.

Όσο για εμάς, καθήκον μας είναι η οργάνωση και η συμμετοχή των κινητοποιήσεων ενάντια στην λογική των ιδιωτικοποιήσεων και της «αξιοποίησης» του δημόσιου πλούτου είτε αυτό λέγεται κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης είτε Αεροδρόμιο «Ι Δασκαλογιάννης» είτε αυτές που έχουν στα συρτάρια τους οι «μνημονιακοί». Αυτές οι δομές μπορούσαν και μπορούν να αξιοποιηθούν για τις δημόσιες ανάγκες και όχι για την απόλαυση και το κέρδος λίγων. Η κατάσταση αυτή μας βάζει επιτακτικό καθήκον σε  όλες τις αγωνιζόμενων δυνάμεις την κοινή δράση και τον συντονισμό ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ που έχουν και την στήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 ΣΤΙΣ 7:00 ΜΜ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook