Κρίσιμη χαρακτηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος την καθυστέρηση 36 δήμων με αναρτημένους δασικούς χάρτες να δηλώσουν τα όρια των οικισμών και τις οικιστικές πυκνώσεις.

«Κατά την εφαρμογή του νόμου των δασικών χαρτών, 120 Δήμοι σε 33 νομούς της χώρας είχαν την υποχρέωση από το Μάιο του 2016 υποβολής των ορίων των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων, αλλά και των οικιστικών πυκνώσεων, μέσα στην ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Η οριοθέτηση αυτή διασφάλιζε τα δικαιώματα των πολιτών, αλλά και μείωνε το πλήθος των αντιρρήσεων και την ταχύτητα επίλυσης αυτών στις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων», αναφέρει. «Τρεις εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση του τελευταίου χρονικού περιθωρίου, 36 δήμοι δεν έχουν ακόμα αναρτήσει τα όρια δημιουργώντας σοβαρές ανησυχίες στους πολίτες που κατέχουν ιδιοκτησίες στα όριά τους, και ιδιαίτερα σε περιοχές κατοικίας», καταλήγει το ΥΠΕΝ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι 36 αμελείς δήμοι είναι: Αλεξανδρουπόλεως, Ανατολικής Μάνης, Αρχαίας Ολυμπίας, Βοΐου, Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Δέλτα, Δοξάτου, Δυτικής Μάνης, Δωδώνης, Εδέσσης, Εορδαίας, Ζαγοράς- Μουρεσίου, Καβάλας, Κασσάνδρας, Κέρκυρας, Κιμώλου, Κόνιτσας, Μεσσήνης, Μετσόβου, Μήλου, Μυκόνου, Ναυπλιέων, Νέας Προποντίδας, Νότιας Κυνουρίας, Νότιου Πηλίου, Οιχαλίας, Περιστερίου, Πύλου- Νέστορος, Σιθωνίας, Σίφνου, Σκοπέλου, Σπάρτης, Σπετσών, Χίου, Ωραιοκάστρου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook