Τέσσερις Έλληνες ήταν αυτοί που “υποδέχθηκαν” με… ληστεία τους έξη νεαρούς λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν την περασμένη Τρίτη, μόλις πάτησαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος αναζητώντας μια καλύτερη τύχη μακριά από την πατρίδα τους! Η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Διδυμότειχου, οδήγησε στα ίχνη τους.

Οι τέσσερις δράστες ηλικίας 37, 26, 26 και 22 χρόνων είχαν εντοπίσει τους έξη Αφγανούς από 18 έως 20 χρόνων σε έναν παράδρομο της εθνικής οδού Ορμενίου- Αλεξανδρούπολης και, απειλώντας ότι θα τους σκότωναν, τους άρπαξαν 225 ευρώ, 112 δολάρια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τα έξη σακίδια στα οποία είχαν τα ρούχα και τους και μερικά τρόφιμα!

Όταν οι πάμφτωχοι αλλοδαποί αφέθηκαν να συνεχίσουν το δρόμο τους, έπεσαν πάνω σε αστυνομικούς που τους συνέλαβαν για παράνομη είσοδο στη χώρα και κατήγγειλαν την ληστεία. Οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τους εντόπισαν στο Διδυμότειχο. Και οι τέσσερις αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τους Αφγανούς, στους οποίους επιστράφηκαν τα κλεμμένα κινητά και μέρος των χρημάτων, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του ενός 26χρονου.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας.
(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook