Ένας δύτης στην Καλαμάτα και δύο επιβαίνοντες σε φουσκωτό στην Αμοργό διασώθηκαν στην διάρκεια επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Αναλυτικότερα, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ενημερώθηκε ότι αγνοείτο 45χρονος υποβρύχιος αλιέας, στη θαλάσσια περιοχή «ΤΡΑΧΗΛΑ» Μεσσηνίας.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες από ξηράς και δια θαλάσσης με όχημα και πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ αντίστοιχα, καθώς και με ιδιωτικά σκάφη.

Λίγο αργότερα, ο 45χρονος εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή, καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε με το πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου Μεσσηνίας.

Επίσης σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αμοργού ότι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Δονούσας αγνοείτο φουσκωτό σκάφος, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Σάμου και Πάτμου, στο σημείο έσπευσαν πλωτά περιπολικά του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, Λετονικό ελικόπτερο και ιδιωτικά σκάφη.

Απογευματινές ώρες σήμερα, ιδιωτικό σκάφος που συμμετείχε στις έρευνες και στο οποίο επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Φυλακίου Αιγιάλης, εντόπισε τους εν λόγω αγνοούμενους σε βραχονησίδα κάτω από τη νήσο ΛΙΑΔΙ, καλά στην υγεία τους.

Οι ανωτέρω οδηγήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο αγροτικό ιατρείο Αιγιάλης, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στη Λιμενική Αρχή Νάξου για διενέργεια προανάκρισης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook