Συνεχίζοντας και φέτος τον καταξιωμένο θεσμό των Κυρβείων και οργανώνοντας παράλληλα νέα φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, οι  εκδηλώσεις των Κυρβείων επιφυλάσσουν για μία ακόμη χρονιά σε μικρούς και μεγάλους πολλές βραδιές ψυχαγωγίας και πολιτισμού στην πόλη και τις Τοπικές Κοινότητες της Ιεράπετρας. 

Νέα διοργάνωση στο πρόγραμμα αποτελεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που για πρώτη φορά πραγματοποιεί ο Δήμος Ιεράπετρας 31 Ιουλίου – 3 Αυγούστου 2017 στην πλατεία Τζαμί κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Παραδοσιακής Φορεσιάς, ενώ θα δοθούν χορευτικές παραστάσεις από τον Λαογραφικό Όμιλο «ΕΡΩΤΟΚΡΗΤΕΣ»,  το χορευτικό τμήμα «ΑΡΓΩ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας, τα παιδιά του Εργαστηρίου Μουσικοχορευτικής Παράδοσης «Κρητικός Χορός» και τη Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ιεράπετρας. 

Οι πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και για τις παραδοσιακές βραδιές που διοργανώνονται με την ευθύνη των Πολιτιστικών Συλλόγων σε πολλές Τοπικές Κοινότητες μέσα από το φυλλάδιο που τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει, καθώς και διαδικτυακά μέσα από τη σελίδα του Δήμου Ιεράπετρας. 

Στην προσπάθεια να διατηρηθούν αξιόλογοι πολιτιστικοί θεσμοί και να θεσμοθετηθούν νέοι, όπως στην προκειμένη περίπτωση το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών  αναφέρθηκε ο πρόεδρος του νπδδ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας, κ. Μανώλης Γεωργαλάκης.

«Ποιοτικά καλλιτεχνικά σχήματα, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά δρώμενα, βραδιές παράδοσης, εκθέσεις και ιδιαίτερα φεστιβάλ συνθέτουν και φέτος το μωσαϊκό των πολιτιστικών εκδηλώσεων που μας υπόσχεται πολλές στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook