Ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ δήλωσε ότι «δεν είναι δουλειά των ΗΠΑ» να βοηθήσουν την ΠΓΔΜ ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας.

«Η Μακεδονία πρέπει μόνη της να βοηθήσει τον εαυτό της για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν ισχυρό εταίρο της Μακεδονίας, όμως θεωρώ ότι το ερώτημα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να τεθεί στον πρωθυπουργό και στην πολιτική ηγεσία της χώρας σας, οι οποίοι πρέπει να κοιτάξουν μπροστά», δήλωσε επίσης ο κ. Ρίκερ.

Όπως αναφέρει το tvxs.gr, o Φ. Ρίκερ συναντήθηκε με τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, («Σοσιαλδημοκρατική Ένωση»-SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι

Όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του SDSM, οι κ.κ Ρίκερ και Τσερβένκοφσκι, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους περιορισμούς στην ελευθερία του Τύπου και για τη λειτουργία του κράτους δικαίου στην ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ρίκερ (σ.σ μέχρι πρότινος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια), ανέφερε ότι για την επίτευξη του στόχου της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, απαιτείται η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Ο Φ. Ρίκερ, ο οποίος βρίσκεται στην ΠΓΔΜ για εκδηλώσεις της επετείου των δέκα χρόνων από την υπογραφή της ειρηνευτικής Συμφωνίας της Οχρίδας, συναντήθηκε ακόμη με τον υπουργό Άμυνας της ΠΓΔΜ, Φάτμιρ Μπεσίμι, και αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook