Θυμάστε πόση χολή είχαν ρίξει όταν τα test event των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δεν πήγαιναν και πολύ καλά, θέτει το ερώτημα το newsit.gr.; Όταν προσπαθούσαν να μπουν στα Ολυμπιακά Έργα για να αποδείξουν ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανεπαρκή; Όταν πριν καν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας προεξοφλούσαν την αποτυχία τους;

\"\"

\"\"

Όλα αυτά τα έκαναν οι Βρετανοί μέσω των δημοσιευμάτων και των τηλεοπτικών ρεπορτάζ. Και επειδή η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται πάντα κρύο, φαίνεται ότι ήρθε και η σειρά μας!

Το Σάββατο, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το 2012, αποφάσισαν να τεστάρουν τις… αντοχές της πόλης και των κατοίκων της αλλά απέτυχαν παταγωδώς! Το test event της ποδηλασίας είχε τα αποτελέσματα πού όλοι απεύχονταν: κυκλοφοριακό χάος, πανικός στους δρόμους, εκνευρισμός από τους πολίτες.

 \"\"

Χιλιάδες ποδηλάτες βγήκαν στους δρόμους για να καλύψουν τη διαδρομή των 87 μιλίων από το Mall του κεντρικού Λονδίνου ως το Box Hill του Σάρεϊ και πίσω (η ολυμπιακή διαδρομή ποδηλασίας δηλαδή) αλλά (άθελά τους) προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος.

\"\"

Γιατί κάνεις δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει εγκαίρως τους κατοίκους. Τουλάχιστον, έτσι υποστηρίζουν εκείνοι… 1.400 δρόμοι έκλεισαν στο Λονδίνο και το Σάρεϊ και οι δρόμοι της βρετανικής πρωτεύουσας «φράκαραν» για ώρες. Και δε μπορούσαν να ξεμπλοκάρουν ούτε σχεδόν μια ώρα μετά το τέλος του αγώνα!

Γουέστμίνιστερ, Τσέλσι, Φούλαμ, Ρίτσμοντ, Χάμπτον Κορτ και Σάρεϊ ήταν οι περιοχές όπου σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Στο νοτιοανατολικό Λονδίνο και κυρίως οι περιοχές Κίνγκστον και Πατνεϊ ήταν ακόμη χειρότερα τα πράγματα…

\"\"
Ο
ι διοργανωτές πάντως χαρακτήρισαν επιτυχές το test event επιτυχές αλλά το σίγουρο είναι πως το μάθημα τους το έμαθαν για τα καλά!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook