Η έγκαιρη καταπολέμηση του δάκου με τη ΔΑΚΟΦΑΚΑ, προστατεύει την ελαιοπαραγωγή καθώς λειτουργεί όπως ο δολωματικός ψεκασμός και πάνω απ’ όλα βιολογικά!

Κάθε καλοκαίρι, το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελαιοκαλλιεργητών, ακούει στο όνομα δάκος.

Σε περιοχές όπως η Κρήτη, όπου οι καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού ευνοούν τον πολλαπλασιαμό του δάκου και την προσβολή του καρπού της ελιάς, αναζητούνται συνεχώς πρακτικές αντιμετώπισης του.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, το πρόβλημα αντιμετώπισης του δάκου, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτικό και δύσκολο, καθώς οι δολωματικοί ψεκασμοί που διενεργούν οι Περιφερειακές ενότητες με το συντονισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε γίνονται καθυστερημένα, είτε με αρκετές ελλείψεις σε φάρμακα και προσωπικό.

Ευτυχώς, τη λύση έρχεται να μας δώσει η Δακοφάκα και μάλιστα με βιολογικό τρόπο!

Μετά από χρόνια πειραματισμών και έρευνας της συμπεριφοράς του δάκου στον αγρό, η δακόφακα θεωρείται πλέον ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος οικολογικής φυτοπροστασίας.

Η Δακόφακα, έχει ήδη πατενταριστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Αμερική, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένο ότι η δάκος έχει ήδη ξεκινήσει την προσβολή του ελαιοκάρπου, η εταιρεία ΕΥΡΙΚΛΗΣ ΦΥΤΣΑΚΗΣ «ΔΑΚΟΦΑΚΑ», εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την ενημέρωση των αγροτών:

Επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους πελάτες μας αλλά και τους υπόλοιπους ελαιοπαραγωγούς ότι στο δίκτυο παγίδων παρακολούθησης του δάκου της εταιρείας σε όλη την Κρήτη, παρατηρείται πρωτανδρία και αυξημένοι πληθυσμοί. Είναι η πρώτη γενιά της καλλιεργητικής περιόδου, η λεγόμενη εγκαθιδρυτική. Παράλληλα, έχουμε πήξη πυρήνα στις περισσότερες περιοχές. Αυτό υποδεικνύει το συντονισμό της ωρίμανσης του ελαιοκάρπου και της γενιάς του δάκου, δηλαδή, η αύξηση του πληθυσμού του εντόμου συμβαίνει παράλληλα με την αύξηση της δεκτικότητας του ελαιοκάρπου σε προσβολές.

Οι προαναφερθείσες συνθήκες είναι ιδανικές για τη δυναμική του πληθυσμού του δάκου, ενώ ο καύσωνας, λόγω αυξημένης υγρασίας τις πρωινές και βραδινές ώρες, μόνο μικρό περιορισμό αυτής της δυναμικής μπορεί να προκαλέσει.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε τους παραγωγούς για ανάρτηση της Δακοφάκας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δακοφάκα είναι ένα ετοιμόχρηστο δόλωμα, που δρα άμεσα και λειτουργεί σαν ένας συνεχής δολωματικός ψεκασμός, χωρίς όμως να αφήνει υπολείμματα στο τελικό προϊόν ή στο περιβάλλον. Είναι κατάλληλη για χρήση στη συμβατική, την ολοκληρωμένη και τη βιολογική γεωργία, σύμφωνα με τον κανονισμό 847/2007 της ΕΕ. Χρησιμοποιεί τρεις τρόπους προσέλκυσης του εντόμου: το εξωτερικό χρώμα, την υγρασία και τα τροφικά ελκυστικά. Για την εξόντωση του εντόμου χρησιμοποιείται ως δραστική ουσία η δελταμεθρίνη, εμποτισμένη στην εξωτερική επιφάνεια της παγίδας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή φαίνονται κάθε χρόνο τα αποτελέσματα της καταπολέμησης με αμφίβολες ή παρωχημένες μεθόδους, η Δακοφάκα είναι ο αποτελεσματικότερος και φιλικότερος προς το χρήστη και το περιβάλλον τρόπος καταπολέμησης του δάκου.

Για τη Δακοφάκα

Ευρικλής Φιτσάκης

 

Δακοφάκα – Viotrap

Πάροδος Ντοστογιέφσκι,
Αμφιθέα (Άγιος Γεώργιος, Κορακοβούνι)
71410 Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: (+30) 2810317653

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook