Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει δύο διαφορετικά έργα του στην Κρήτη, μελοποιώντας Βιτσέντζο Κορνάρο, Νίκο Καζαντζάκη και Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Ο συνθέτης στις 12 Ιουλίου θα παρουσιάσει στο Aegean Arts International Festival στην Επισκοπή Χερσονήσου τον συναυλιακό Ερωτόκριτο και στις 13 Ιουλίου θα παρουσιάσει σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση τη σύνθεση Σαίξπηρ – Καζαντζάκης [Από τον Άμλετ στον Οδυσσέα], που αποτελεί ανάθεση του Μουσείου Καζαντζάκη και θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης «Ταξιδεύοντας… Αγγλία» στη Μυρτιά Ηρακλείου. 

12 Ιουλίου – Aegean Arts International Festival στην Επισκοπή Χερσονήσου

Ερωτόκριτος

Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη παραγωγή και ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μάιο του 2017 στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος  φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.

Είσοδος Ελεύθερη Ώρα έναρξης: 21:30 

13 Ιουλίου – Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης «Ταξιδεύοντας… Αγγλία» – Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά Ηρακλείου

Ουίλιαμ Σαίξπηρ – Νίκος Καζαντζάκης 
[Από τον Άμλετ στον Οδυσσέα]

Ο συνθέτης παρουσιάζει τη νέα του μουσική σύνθεση – ανάθεση του Μουσείου Καζαντζάκη – σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, τον κύκλο τραγουδιών βασισμένο σε κείμενα Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Νίκου Καζαντζάκη, (με την ευγενική παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων από τις εκδόσεις Καζαντζάκη). 

Ο νέος κύκλος τραγουδιών περιέχει μελοποιημένα τραγούδια από τα θεατρικά έργα του Σαίξπηρ, Όπως σας Αρέσει και Τρικυμία, στην πρωτότυπη αγγλική γλώσσα του συγγραφέα, και μελοποιημένα μέρη από την Οδύσσεια και την Τερτσίνα Σαιξπήρος του Νίκου Καζαντζάκη. Το πρόγραμμα θα διανθιστεί με πρωτότυπα τραγούδια εμπνευσμένα από έργα των δύο μεγάλων οικουμενικών συγγραφέων-ποιητών σε στίχους Σωτήρη Τριβιζά.

Είσοδος Ελεύθερη Ώρα έναρξης: 20:00

Χορηγός Επικοινωνίας Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook