Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η 1η συνάντηση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων  Ανατολικής Κρήτης.

Η συνάντηση είχε στόχο τον σχεδιασμό ενός πλάνου δικτύωσης των Κοιν.Σ.Επ. της Ανατ. Κρήτης αλλά και γενικότερα φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, καθώς και την καταγραφή των κύριων βημάτων αυτής. Πιο συγκεκριμένα τα κύρια θέματα που εντάχθηκαν στο σχέδιο κοινής πορείας και που θα αναλυθούν περαιτέρω σε επόμενες συναντήσεις είναι τα εξής: 

  • Εσωτερική αγορά
  • Brand-Κοιν.Σ.Επ.
  • Αλληλέγγυα Δράση
  • Κοινές Υποστηρικτικές Δομές
  • Εκπροσώπηση-Διεκδίκηση

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η καταγραφή των προϊόντων και υπηρεσιών της καθε Κοιν.Σ.Επ. και κάθε φορέα Κ.Α.Λ.Ο. που ενδιαφέρεται να συμμετέχει ώστε να γίνει πιο άμεση η συνεργασία. 

Ως επόμενο βήμα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας δεύτερης συνάντησης την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 5 μμ στο χώρο του Commons Lab. Στην συνάντηση αυτή θα συζητηθούν, εκτός των άλλων, η ενδυνάμωση της εσωτερικής αγοράς μεταξύ φορέων Κ.Α.Λ.Ο. και η προετοιμασία για την 2η Παγκρήτια συνάντηση που έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί στα Χανιά στα τέλη Ιουλίου.

Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που δεν παρευρέθηκαν αλλά ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να συμμετέχουν μπορουν να επικοινωνούν στο [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook