Οι δύο Κρητικοί της Εθνικής Νέων Ανδρών, η οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 (15-23 Ιουλίου), Αντώνης Κόνιαρης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έκαναν κάλεσμα στον κόσμο της Κρήτης για δυναμική στήριξη.

Στο περιθώριο της πρωινής προπόνησης του Σαββάτου οι δύο αθλητές έκαναν δηλώσεις. Αναλυτικά όσα είπαν ο Χανιώτης γκαρντ του ΠΑΟΚ και ο άσος του Παναθηναϊκού που έχει ρίζες από το Ηράκλειο, όπως παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Κόνιαρης: Θέλω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο!

«Είναι πραγματικά ωραίο το συναίσθημα να παίζω στην πόλη μου, μπροστά σε ανθρώπους που ξέρω, με ξέρουν και που αγαπάω», είναι τα πρώτα λόγια του Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος πρόσφατα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος: «Θέλω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να έρθουν να μας δουν και να μας βοηθήσουν. Από εκεί και πέρα προτιμώ η ομάδα να πηγαίνει καλά, να το χαίρονται όλοι, από το να παίζω εγώ και να μην πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Κόνιαρης είναι δεμένος με τον τόπο του, όπως δεμένος είναι και με την ομάδα αυτή, με τους συμπαίκτες του, που πορεύονται μαζί σχεδόν έξι χρόνια πια: «Σίγουρα μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Είναι καλή ευκαιρία να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε. Είμαστε «δεμένοι», αλλά απλά αυτό δεν λέει τίποτα από μόνο του, αν δεν εμφανιστούμε καλοί στο γήπεδο. Κάνουμε σκληρή δουλειά και θα πάμε καλά».

Η παρουσία του στο πρωτάθλημα, ο χρόνος που πήρε στον ΠΑΟΚ ήταν ένα μεγάλο συν για τον Κρητικό γκαρντ που αρκείται να πει πως ήταν «μια καλή χρονιά στην Α1», πριν αναφερθεί στους στόχους: «Έτσι είναι… Θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το τι θα γίνει στο τέλος, πριν καν αρχίσουμε. Είναι αρκετά μεγάλο το τουρνουά και δνε μπορούμε να βάζουμε τέτοιους στόχους. Ξεκινάμε με τους ομίλους, προχωράμε και τα νοκ άουτ και βλέπουμε».

Χαραλαμπόπουλος: Ελπίζουμε να γεμίσει το γήπεδο

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι από τις πλέον γνώριμες φιγούρες αυτής της γενιάς, καθώς βρίσκεται αισίως στην έκτη του ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και την τελευταία στην οποία έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στις «μικρές» εθνικές ομάδες. Γνωρίζει καλά συμπαίκτες, προπονητές και καταστάσεις και τονίζει από την αρχή πως «ο καθένας έχει το δικό του κίνητρο», τονίζει για να προσθέσει: «Κάποια παιδιά δεν παίζουν όλη τη χρονιά και είναι ευκαιρία να διακριθούμε, να διακριθούμε και μαζί να κερδίσουμε όλοι μαζί κάτι σημαντικό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν οι περισσότεροι από τους παίκτες στην Κρήτη, ενώ ο ίδιος έχει αγωνιστεί και στο All Star Game  που είχε γίνει στα Χανιά: «Έχουμε ξανάρθει. Αυτό που ελπίζουμε όλοι είναι να γεμίσει το γήπεδο και να είναι ο κόσμος κοντά μας».

Έμπειρος από τέτοιες διοργανώσεις, αρνείται να κάνει προγνωστικά: «Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στον όμιλο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με τρεις νίκες στα τρία αυτά παιχνίδια και βλέπουμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας, υπάρχουν πραγματικά καλές ομάδες και μέτριες, αλλά για εμάς το ζητούμενο είναι ένα: Να τις αντιμετωπίσουμε όλες με την ίδια σοβαρότητα».

Όσο για το αν ο ίδιος αισθάνεται ηγέτης σε αυτή την ομάδα; «Όλα τα παιδιά έχουμε το ρόλο μας σε αυτή την ομάδα. Και θα το δείτε και μέσα στο παιχνίδι, μέσα στο γήπεδο, σε κάθε αγώνα».

Το βίντεο με τις δηλώσεις τους:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook