«Οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι τρομακτικές. Δεν αλλάζουν τα σεντόνια στα κρεβάτια, τον άφησαν να ξαπλωμένο πάνω στα ούρα του για πέντε ολόκληρες μέρες», υποστηρίζει η σύζυγός του 

Άκρως απογοητευμένος και αγανακτισμένος εμφανίζεται ένας βρετανός τουρίστας, ο 60χρονος Στίβεν Μος, από τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Ρόδου, έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε πριν λίγες ημέρες. 

Η περιπέτεια του άντρα, μετά της συζύγου του, ξεκίνησε, όταν εκείνος, τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη του. Η εταιρεία στην οποία είναι ασφαλισμένος, κρίνει την κατάστασή του ιδιαίτερα σοβαρή, με αποτέλεσμα να μην του επιτρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Και κάπου εδώ, ξεκινά ο Γολγοθάς του. 

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η γυναίκα του, Ντέμπορα, η φροντίδα στον άντρα της είναι ανύπαρκτη, μετά την χειρουργική επέμβαση. 

Η σύζυγος του 60χρονου βρετανού ασθενή ποστάρει φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook 

 «Οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι τρομακτικές. Δεν αλλάζουν τα σεντόνια στα κρεβάτια, τον άφησαν να ξαπλωμένο πάνω στα ούρα του για πέντε ολόκληρες μέρες», υποστηρίζει η σύζυγός του.

Δεκαέξι μέρες μετά, ο χειρουργημένος Στίβεν παραμένει στο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση, όπως υποστηρίζουν. «Το ελληνικό σύστημα υγείας αφήνει όλη την φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης και της καθαριότητας στην κάθε οικογένεια» καταγγέλλει η Μος.

Η γυναίκα δεν σταματά να «δυσφημεί» το ελληνικό σύστημα υγείας, μιλώντας για ανύπαρκτο νοσηλευτικό προσωπικό, βρωμιά παντού, βασικές ελλείψεις ακόμη και σε νερό και ελάχιστο φαγητό. «Αναγκαζόμουν να βγω έξω για να του φέρω σάντουιτς με τόνο ή μια μακαρονάδα για να σταθεί στα πόδια του. Όταν παραπονέθηκα, κάποιοι μου απάντησαν ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό χρεοκοπία και δεν μπορεί να παρέχει στους ασθενείς τα απαραίτητα». 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook