Τελευταία ενημέρωση 13:25

Την νύχτα ειδικές δυνάμεις  έκαναν επέμβαση στο σπίτι όπου είχε κλειστεί ο πατέρας που πυροβόλησε τον γιό του νομίζοντας πως είναι κλέφτης – Αστυνομικός τραυματίστηκε απο τα σκάγια της καραμπίνας του 85χρονου – Ποιές είναι οι κατηγορίες σε βάρος του

Με μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικοί από το Τμήμα Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης υπο τον συντονισμό του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Κωνσταντίνου Λαγουδάκη και του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων Γιώργου Λυμπινάκη, λίγο μετά τις 2:30 το ξημέρωμα, έκαναν έφοδο στο σπίτι στο οποίο είχε κλειστεί ο 85χρονος ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρονο γιό του νομίζοντας πως πρόκειται για κλέφτη.

Ο 85χρονος σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση παρελήφθη από ασθενοφόρο του Κ.Υ. Καντάνου και διεκομίσθη αρχικά στο Νοσοκομείο Χανίων και στην συνέχεια στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, ενώ στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η σορός του γιού του προκειμένου να διεξαχθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Η ανείπωτη τραγωδία που έπληξε μια οικογένεια στην Παλαιόχωρα, ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο 58χρονος Αντώνης Ροδολάκης, πατέρας δύο παιδιών, πήγε μαζί με την σύζυγό του και έναν γνωστό, να δει τον πατέρα του, ο οποίος διαμένει μόνος του στο μικρό χωριό Άγιοι Θεόδωροι που είναι κοντά στην Παλαιόχωρα.

Ο 58χρονος βρήκε κλειστή την πόρτα και καθώς χτυπούσε αλλά δεν άνοιγε ο πατέρας του (αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής), ανησύχησε και τότε προσπάθησε να μπει παραβιάζοντας ένα παράθυρο.

Μπαίνοντας μέσα φωνάζει την γυναίκα του που ήταν έξω: “Δεν βλέπω τον πατέρα μου”.  Αυτά ήταν και τα τελευταία του λόγια καθώς ο 85χρονος  μόλις αντιλήφθηκε πως κάποιος έμπαινε από το παράθυρο, πήρε μια κυνηγετική καραμπίνα  και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Μόλις πλησίασε και είδε πως πρόκειται για τον ίδιο του τον γιο, έπαθε νευρικό κλονισμό και στην συνέχεια για πολλές ώρες , πυροβολώντας, δεν επέτρεπε σε κανέναν να πλησιάσει στο σπίτι.

Μάλιστα, απο τους πάνω απο 100 πυροβολισμούς που έρριξε με την καραμπίνα, τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός ο οποίος διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου για τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο μετέβησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, ενώ κλήθηκαν διαπραγματευτές και το Τμήμα Ειδικών Αποστολών , με τους αστυνομικούς να κάνουν έφοδο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα και να δίνουν τέλος στο θρίλερ. 

Όμως τίποτε δεν μπορεί να δώσει τέλος στην οικογενειακή τραγωδία με τον ηλικιωμένο πατέρα να σκοτώνει απο τραγικό λάθος τον γιο του.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

“Συνελήφθη, σήμερα  (09.07.2017) πρώτες πρωινές ώρες, 85χρονος ημεδαπός, για το θανάσιμο τραυματισμό, του 58χρονου ημεδαπού γιού του.

Ειδικότερα, χθες (08.07.2017) το απόγευμα, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για περιστατικό πυροβολισμών σε περιοχή του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, που κατέφθασαν στο σημείο, ενώ στο χώρο του περιστατικού έφτασε άμεσα και το Τμήμα Ειδικών Αποστολών (Τ.Ε.Α.) της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. 

Ειδικότερα, ο 85χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο τον 58χρονο ο οποίος είχε εισέλθει στην οικία του παραβιάζοντας παράθυρό της. Στη συνέχεια παρέμεινε για ώρες, στο εσωτερικό αυτής και πυροβόλησε αρκετές φορές, τόσο προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, όσο και προς αόριστες κατευθύνσεις περιμετρικά της οικίας του.

Πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, πραγματοποίησαν επέμβαση στην οικία του 85χρονου, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και τραυμάτισε ελαφρά ένα εξ αυτών, ωστόσο αφοπλίστηκε και συνελήφθη.

Στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό όπλο.

Σε βάρος του 85χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook