Παραλία που μένει αξέχαστη – Δείτε τις φωτογραφίες

Δεν μπορείς να πας στη Νάξο και να μην κάνεις μια βουτιά, έστω μία στάση, στην παραλία της Αγίας Άννας. Η φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου, απέναντι από την Πάρο, είναι θρυλική και μια από τις πιο δημοφιλείς του νησιού.

Ταυτισμένη, μερικές δεκαετίες πριν, με το κάμπινγκ και τις ξέγνοιαστες διακοπές σε μια ανέγγιχτη ακρογιαλιά, η Αγία Άννα εξελίχθηκε σε μαγευτική ακτή για απόλαυση του μπάνιου και της θάλασσας. Σήμερα, οργανωμένη, διατηρεί ακέραιη την εκθαμβωτική ομορφιά της. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων τόσο από το λιμάνι όσο και από τη χώρα.

Η εκπληκτική αμμουδιά της, με τους κέδρους να προσφέρουν τη γενναιόδωρη σκιά τους, φιλοξενεί και το λιμανάκι των αλιευτικών της περιοχής. Σε μεγάλο μέρος της παραλίας οι λουόμενοι μπορούν να βρουν ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ οι λίγο πιο «κρυμμένοι» κολπίσκοι της ακτογραμμής της Νάξου περιμένουν τους ταξιδιώτες που προτιμούν την ησυχία. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ μπορούν επίσης να επιδοθούν στην αγαπημένη τους ασχολία.

Η περιοχή διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για την τουριστική άνθισή της, παρέχοντας πολλές επιλογές διαμονής ενώ οι φιλόξενοι κάτοικοί της είναι επίσης μεγάλο «ατού» της. Με αφετηρία την Αγία Άννα, αξιοποιήστε την ευκαιρία για να εξερευνήσετε την ετερόκλητη και πάντα πανέμορφη Νάξο. Από τις αμμουδιές της μέχρι τα εκθαμβωτικά ορεινά χωριά της- όπως η Απείρανθος, κι από την πολύβουη χώρα μέχρι τον πιο ήσυχο οικισμό της, η Νάξος προσφέρει πάντα δυνατές συγκινήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook