Τελευταία ενημέρωση 21.09

Στις φλόγες  γνωστό εργοστάσιο στην Τύλισο Ηρακλείου

Πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 16.00 το απόγευμα στο γνωστό εργοστάσιο στρωμάτων και λευκών ειδών των αδερφών Βατσινά στη ΒΙΠΕ Τυλίσου

Η κατάσβεση της φωτιάς ήτανι δύσκολη λόγω του εύφλεκτου υλικού. Στο σημείο έσπευσε από νωρίς η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 10 οχήματα προσπαθώντας να σβήσει τις φλόγες και να αποτρέψει την επέκταση της φωτιάς σε διπλανές επιχειρήσεις που λειτουργούν στον χώρο της ΒΙΠΕ.

Ωστόσο ήδη η πυρκαγιά έχει προκαλέσεις ανυπολόγιστες ζημιές και καταστροφή των εγκαταστάσεων.

Η φωτιά είναι μεγάλη και αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαύροι καπνοί είναι ορατοί από απόσταση.

Στο σημείο βρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι του εργοστασίου, ιδιοκτήτες κα προσωπικό άλλων επιχειρήσεων του ΒιοΠα, καθώς επίσης και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για προληπτικούς λόγους.

 

 

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε η Angeliki S. Photography Heraclion Crete

Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Τυλίσου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της μεγάλης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο της περιοχής ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Κύρκος και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, όπως επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
 
Οι υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου συνδράμουν τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν στο σημείο με υδροφόρες και μηχανήματα, ενώ η ΔΕΥΑΜ διοχέτευσε όλα τα νερά των δικτυών, ύδρευσης και άρδευσης, της Τυλίσου στο ΒιοΠα. Αξίζει να τονιστεί ότι υδροφόρες και μηχανήματα διατέθηκαν έπειτα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και από τους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αρχανών Αστερουσίων, αλλά και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ έγινε προσπάθεια και για τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, το οποίο δυστυχώς επιχειρεί σε άλλη πυρκαγιά στην Κάρπαθο.
 

 

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook