Ο Βουλευτής Ηρακλείου Ι. Μιχελογιαννάκης σε επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ ενημέρωσε τον Πρόεδρο του οργανισμού για την δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει οι μελισσοκόμοι της Κρήτης μετά από το κύμα καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Πολλές κυψέλες υπέστησαν ζημιές και είτε βρέθηκαν ολικά ζημιωμένες ή είχαν ζημιωθεί σε μεγάλο βαθμό. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Βουλευτή “από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν προέκυψε το εξής πρόβλημα, οι κυψέλες 15-20 πλαισίων που ζημιώθηκαν κατά 7-8 πλαίσια θα μπορέσουν να ανακάμψουν μετά από 2-3 μήνες, στις κυψέλες όμως που παρέμειναν 3 έως 4 πλαίσια πρέπει να συνενωθούν με άλλες κυψέλες ώστε να μην χαθούν ολοκληρωτικά.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου ζήτησε να διευκρινιστεί από τον ΕΛΓΑ ο κανονισμός που αναφέρει ότι αποζημιώνεται η θανάτωση ή το μη βιώσιμο μελισσοσμήνος, δηλαδή τι θεωρείται μη βιώσιμο με βάση τον κανονισμό. Δικαιωματικά οι παραγωγοί θεωρούν ότι αφού μια κυψέλη 3-4 πλαισίων δεν μπορεί να ανακάμψει πρέπει να κηρυχθεί μη βιώσιμη. Ο κ. Μιχελογιαννάκης ζήτησε ο Πρόεδρος να επιληφθεί άμεσα επί του θέματος ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα στους παραγωγούς μελιού που παράγουν ένα εξαίρετο προϊόν διαφήμιση για τον τόπο μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook