Τη λίστα τη συνέταξε το βρετανικό Fox News και ορισμένοι νόμοι μπορεί να μη σας φανούν και τόσο παράλογοι, όμως δεν παύουν να έχουν ενδιαφέρον.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την αντίστροφη μέτρηση:

Νο.10 Στη Σκανδιναβία πρέπει να οδηγείς μέρα-νύχτα με αναμμένα φώτα.

Αυτό είναι λογικό το χειμώνα, όπου εκεί οι μέρες είναι σύντομες, σκοτεινές και συχνά πέφτει ομίχλη. Όμως ο νόμος λέει να έχεις αναμμένη τη μεσαία σκάλα των προβολέων ακόμα κι όταν ο ήλιος λάμπει.

Νο.9 Όλα τα αυτοκίνητα στο Λουξεμβούργο πρέπει να έχουν υαλοκαθαριστήρες, ακόμα κι αν δεν έχουν παρμπρίζ.

Στην παγίδα του νόμου πέφτουν έτσι πολλά ιστορικά αυτοκίνητα, αλλά και σύγχρονα speedster, όπως το BAC Mono ή το Ariel Atom.

No.8 Στο San Francisco απαγορεύεται να πλένεις ή να σκουπίζεις αυτοκίνητα με παλιά εσώρουχα.

Παράξενη οπτική για μια από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις του κόσμου. Πάντως, ο νόμος ισχύει για επαγγελματικά πλυντήρια αυτοκινήτων. Οι ιδιώτες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν ακόμα και λεοπαρδαλέ τάνγκα.

Νο.7 Βαριές ποινές για όποιον μείνει από βενζίνη σε γερμανική autobahn.

Παρότι πολλοί γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι εξακολουθούν να μην έχουν όριο ταχύτητας, αν μείνεις εκεί από βενζίνη θα σου επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο ή ακόμα και θα σου πάρουν το δίπλωμα.

Νο.6 Είναι παράνομο να οδηγείς μαύρο αυτοκίνητο τις Κυριακές στο Denver του Colorado.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ο τότε δήμαρχος του Denver, Jonathan Belway, βαθιά θρησκευόμενος, θεώρησε ότι δεν είναι πρέπον να οδηγείς την ημέρα του Κυρίου ένα αυτοκίνητο στο χρώμα του θανάτου και της δυστυχίας. Σήμερα η αστυνομία δεν σου επιβάλλει μεν πρόστιμο, αλλά μπορεί να σε σταματήσει και να σου κάνει σύσταση!…

Νο.5 Δεν μπορείς να οδηγείς αυτοκίνητο με πινακίδα που λήγει σε 1 ή 2 τις Δευτέρες στη Manila.

Σ’ εμάς που έχουμε τον Δακτύλιο δεν φαίνεται και τόσο περίεργο. Πάντως, η κυκλοφορία στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων απαγορεύεται κάποιες μέρες σε κάποιες συνοικίες, ανάλογα με το ψηφίο λήξης του αριθμού κυκλοφορίας.

Νο.4 Πρόστιμο σε όποιον κυκλοφορεί με βρόμικο αυτοκίνητο στη Ρωσία.

Για τις πινακίδες κυκλοφορίας το καταλαβαίνουμε. Όμως στη Μόσχα μπορεί να σου ρίξουν «καμπάνα» αν έχεις αμελήσει να πλύνεις το αυτοκίνητό σου. Και είναι στη διακριτική ευχέρεια των αστυνομικών να κρίνουν αν το αυτοκίνητο είναι αρκετά καθαρό…

Νο.3 Στη Δανία, πριν ξεκινήσεις, οφείλεις να ελέγχεις αν είναι κάποιος κάτω από το αυτοκίνητό σου.

Ο νόμος έχει σκοπό να προστατεύσει τους μηχανικούς αυτοκινήτων που κάνουν επισκευές, αλλά και τα μικρά παιδιά που μπορεί να παίζουν κρυφτό!

Νο.2 Δεν επιτρέπεται να οδηγείς «τόπλες» στην Ταϊλάνδη.

Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα λόγω της φήμης της χώρας. Η διάταξη ισχύει και για τους άνδρες που, παρά την τροπική ζέστη και υγρασία, τιμωρούνται με πρόστιμο αν τους πιάσουν να οδηγούν το αυτοκίνητο, ή ακόμα και το τρίκυκλο tuk-tuk τους, χωρίς μπλουζάκι.

Νο.1 Απαγορεύεται να οδηγείς στην Alabama με… δεμένα μάτια.

Μπορεί ο Al Pacino να το έκανε στο «Άρωμα Γυναίκας», όμως είναι ευνόητο ότι δεν μπορεί κανείς να οδηγεί χωρίς να βλέπει. Κι όμως, η νότια αυτή Πολιτεία των ΗΠΑ θεώρησε σκόπιμο να ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο. Κάποιος λόγος θα πρέπει να υπήρξε, που θα θέλαμε πολύ να τον μάθουμε. 

Αν τον γνωρίζετε, μας τον λέτε. Και αν ξέρετε κι άλλους παράλογους νόμους του ΚΟΚ στην Ελλάδα ή αλλού, θα θέλαμε όλοι να τους μάθουμε.

 

drive.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook