Συνεχίζει τις εξορμήσεις της η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ευγενής χορηγία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Την περίοδο αυτή διενεργήθηκε επίσκεψη  στην Κουντούρα του Δήμου Καντάνου – Σελίνου από τον ιδιώτη Ιατρό- Ορθοπεδικό κ.Ευτύχιο Μουζουράκη, σε συνεργασία με φυσικοθεραπεύτρια του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου κ.Άννα Γαβαλάκη και στην Ποταμίδα του Δήμου Κισάμου,  σε συνεργασία με τους ιδιώτες Ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, κ. Ειρήνη Σχοινιωτάκη-Ψαράκη, Ω.Ρ.Λ και κ. Ζαμπία Μιχελιουδάκη, Γενική Ιατρό, με την συνδρομή των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι Σελίνου και Κισάμου» της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και την συμμετοχή των 2 Κοινωνικών Λειτουργών του Αννουσάκειου. Για την επίσκεψη στην Κουντούρα υπήρξε ουσιαστική και η συνεργασία με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Κουντούρας κ. Κωστούλα Λουράκη. 

Οι Ιατρικές εξετάσεις περιελάμβαναν λήψη ιατρικού ιστορικού, κλινική εξέταση από τον Ορθοπεδικό και μέτρηση οστικής πυκνότητας ενώ παράλληλα έγινε λήψη νοσηλευτικού ιστορικού,  έλεγχος ζωτικών σημείων, (έλεγχος αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, κορεσμού οξυγόνου, κ.α.). Από την Ιατρό Ω.Ρ.Λ.  πραγματοποιήθηκε λεπτομερή κλινική εξέταση με προσθία ρινοσκοπία, εξέταση του βλεννογόνου του στόματος, των αμυγδαλών και του φάρυγγα καθώς και εξέταση και καθαρισμό του έξω ακουστικού πόρου των αυτιών. Η εξέταση από την Ιατρό παθολόγο περιλάμβανε, λήψη ιατρικού ιστορικού, πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση, έλεγχο των ζωτικών σημείων, (μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, SO2 (κορεσμού οξυγόνου), ηλεκτροκαρδιογραφήμα. Παράλληλα διενεργήθηκε λήψη κοινωνικού ιστορικού και διερεύνηση και καταγραφή των κοινωνικών αναγκών από Κοινωνική Λειτουργό του Ιδρύματος. Δεκάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής προσήλθαν και εξετάστηκαν από τους εθελοντές Ιατρούς που στελέχωσαν τις δύο αυτές εξορμήσεις της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του Αννουσάκειου. 

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα, είναι πλήρως εξοπλισμένη και διαθέτει: Υπέρηχο, (άνω-κάτω κοιλίας, θυρεοειδή αδένα, μαστού, ωοθηκών,  Καρδιογράφο, καρδιολογικό υπέρηχο Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α. Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, «απώτερος στόχος της δράσης αυτής του Αννουσάκειου, μέσω της Κινητής Ιατρικής Μονάδας που διαθέτει, είναι η παροχή υπηρεσιών πρωτογενούς πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κοινωνικής φροντίδας και συμβουλευτικής μέριμνας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης, συμβάλλοντας στην ισότιμη συμμετοχή των ευάλωτων πληθυσμών στην ιατρική περίθαλψη, την ενημέρωση, την αποκατάσταση και υποστήριξη τους αλλά και τον προσανατολισμό του στις υπηρεσίες του συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Πολλές οι ευχαριστίες μας προς τους εθελοντές Ιατρούς που στελεχώνουν την Μονάδα, πρωτίστως όμως προς τον Καθηγούμενο της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ και την συνοδεία του, καθώς η προσφορά της δικής του αγάπης  δίδει την δυνατότητα σε δεκάδες-εκατοντάδες συνανθρώπους μας να ωφελούνται σε κάθε εξόρμηση της Ιατρικής αυτής Μονάδας στην ενδοχώρα», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook