Ολοκληρώνεται η προετοιμασία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εν όψει της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικα στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευαγ. Βενιζέλο να ενημερώνεται για το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού, του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμού και την εξέλιξη του προγράμματος συμμετοχής των ιδιωτών στον νέο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

Από νωρίς το πρωί ο κ. Βενιζέλος έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους Αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών κ.κ. Φ. Σαχινίδη και Π. Οικονόμου, αναφορικά με την εξέλιξη των εσόδων και των δαπανών, τις δανειακές ανάγκες και τη αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου. Ο υπουργός ενημερώνεται παραλλήλως από υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου αναφορικά με ζητήματα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, των ΔΕΚΟ, κ.α..

Ο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης είχε συνεργασία και με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο με τον οποίον εξέτασαν θέματα σχετικά με το πιστωτικό σύστημα, την εξέλιξη των καταθέσεων, αλλά και την εξέλιξη του προγράμματος συμμετοχής των ιδιωτών στον νέο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

Ο κ. Βενιζέλος είχε λίγο μετά το μεσημέρι 10λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, στον οποίο παρείχε ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση.

Οι συνεργασίες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με υπηρεσιακά στελέχη και τους κ.κ Σαχινίδη και Οικονόμου θα συνεχισθούν και το απόγευμα.
(in.gr)