Ταμειακή με ΑΦΜ σουβλατζίδικου σε άλλη πόλη, που έχει κλείσει πριν από δύο χρόνια βρήκαν οι ελεγκτές – Πάνω από 16.546 αποδείξεις – φαντάσματα τους τελευταίους δύο μήνες – Χωρίς νερό σήμερα οι επισκέπτες του νησιού

Λουκέτο πέρασαν εφοριακοί στις καντίνες στη νήσο Χρυσή στην Ιεράπετρα.

Οι ελεγκτές βρέθηκαν χθες στο νησί  για να ελέγξουν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στο πλαίσιο των γενικευμένων ελέγχων που είναι σε εξέλιξη με επίκεντρο τα νησιά της Ελλάδας και τους περισσότερο τουριστικούς προορισμούς για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Αποτέλεσμα να διαπιστωθούν αρκετές παρανομίες, για αποδείξεις που δεν κόβονται και για παράνομες ταμειακές μηχανές που δεν ήταν δηλωμένες.

Οι εφοριακοί παριστάνοντας τους λουόμενους κατάλαβαν ότι υπήρχαν στο σημείο τέσσερις καντίνες, με πέντε ταμειακές, αλλά μία επιχείρηση.

Όταν πήραν την πρώτη ταμειακή στα χέρια τους και έκαναν έλεγχο διαπίστωσαν ότι η ταμειακή έκοβε αποδείξεις, αλλά σε ένα ανύπαρκτο ΑΦΜ, σε ένα σουβλατζίδικο, σε άλλη πόλη που είχε κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Τότε ο υπεύθυνος του καταστήματος κλείδωσε τις υπόλοιπες ταμειακές.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε η αστυνομία για να πάρουν τις υπόλοιπες ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις – φαντάσματα. Μέχρι τώρα ο έλεγχος δείχνει ότι δεν κόπηκαν 16.546 αποδείξεις μέσα δύο μήνες.

Υπενθυμίζεται  πως αντίστοιχες παραβάσεις στις καντίνες της Χρυσής είχαν βεβαιωθεί και πέρυσι, σε μια επιχείρηση η οποία ναι μεν ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος όμως την ενοικιάζει από τον δήμο Ιεράπετρας.

Αναστάτωση και σήμερα στο νησί – Χωρίς νερό οι επισκέπτες

Εκνευρισμένοι είναι όσοι επισκέφθηκαν σήμερα το νησί καθώς κανείς από τους υπεύθυνους δεν ενημέρωσε για την κατάσταση πριν μπουν στα καραβάκια.

Μάλιστα αναστάτωση επικράτησε όταν εργαζόμενοι της “σφραγισμένης” επιχείρησης προσπάθησαν να μαζέψουν τις ξαπλώστρες, εκτελώντας εντολές του επιχειρηματία.

Οι λουόμενοι αντέδρασαν καθώς για να επισκεφτούν το νησί κλήθηκαν να πληρώσουν και σήμερα το δημοτικό τέλος του 1 ευρώ, παρά την αδιαφορία του δήμου για την ενημέρωση των επισκεπτών.

Οι επισκέπτες της Χρυσής βρίσκονται στο νησί χωρίς νερό, ενώ ευτυχώς οι εργαζόμενοι στα καραβάκια που μεταφέρουν κόσμο στο νησί αναμένεται σε λίγη ώρα να μεταφέρουν και νερό για τους διψασμένους λουόμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook