Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων 

“Με λύπη παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τις εξελίξεις στο θέμα της Κυριακάτικης Αργίας. Αρχικά να διευκρινίσουμε ότι ως ΟΕΒΕΝΧ είμαστε από την αρχή αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. 

Τα τελευταία χρόνια οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις έχουν υποστεί βαριά και άδικη φορολογία, capital control, άνισο ασφαλιστικό σύστημα που δεν παρέχει τουλάχιστον τις ανάλογες καλύψεις, μείωση του κύκλου εργασιών και του τζίρου, πάγωμα των χρηματοδοτικών εργαλείων κ.α. 

Και δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω, έρχεται στο σημείο αυτό η κυβέρνηση να απελευθερώσει τις Κυριακές και να βάλει με την «κίνηση» αυτή ακόμα ένα κομματάκι στην ταφόπλακα του  επαγγελματία βιοτέχνη και έμπορα.

Μέχρι πρόσφατα ήταν δυνατόν στις κατά τόπου Περιφερειακές Ενότητες, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη που όριζε τις τουριστικές περιοχές, να ανοίγουν καταστήματα μικρότερα των 250 τετραγωνικών. Έτσι ήταν εφικτό σε μικρές τουριστικές επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενων ή οικογενειακών επιχειρήσεων να εκμεταλλευτούν, στην τουριστική περίοδο, τις Κυριακές, που ήταν κλειστά τα Πολυκαταστήματα, για να πάρουν μία παραπάνω ανάσα στον αγώνα της επιβίωσης που δίνουν καθημερινα.

Εμείς σαν ΟΕΒΕΝΧ από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το θέμα σε συνεργασία με το ΕΒΕΧ και τη ΓΣΕΒΕΕ ήρθαμε σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, την Ελληνική Αστυνομία και το Εργατικό Κέντρο και προβήκαμε στις απαιτούμενες ενέργειες για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα. 

Γνωρίζουμε ότι η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ έχουν προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να προσβάλλουν τον νόμο.

Συνάδελφοι, η ομοσπονδία παραμένει σε εγρήγορση και συμμετέχουμε σε όλες τις ενέργειες και δράσεις που γίνονται για τα δίκαια αιτήματα μας.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook