Η απαγόρευση  παραμονής τους μετά την δύση του ηλίου τους καταδικάζει σε αφανισμό

Στο Δημαρχείο Χανίων πήγαν σήμερα οι 12 παραδοσιακοί αμαξάδες που δραστηριοποιούνται στο ενετικό λιμάνι των Χανίων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για μια απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η οποία – όπως τονίζουν – τους οδηγεί σε αφανισμό.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή είναι υποχρεωμένοι να αποχωρούν από τον χώρο του ενετικού λιμένα μόλις δύση ο ήλιος, αλλά όπως καταγγέλλουν τότε είναι που επισκέπτονται οι τουρίστες το λιμάνι και θέλουν να κάνουν μια βόλτα με τιε άμαξες, κάτι που αποφεύγουν τις ζεστές ώρες της ημέρας.

Στο δημαρχείο, οι αμαξάδες συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, στον οποίο εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ επέρριψαν ευθύνες  κυρίως στον πρόεδρο του Ταμείου και αντιδήμαρχο Χανίων Μιχάλη Βλαχάκη.

Από την πλευρά του ο κ.Βάμβουκας ανέφερε ότι η απόφαση αφορά σε αλλαγή της ώρας αποχώρησης των αμαξών από το λιμάνι, από τις 21:00 που ίσχυε μέχρι τώρα, στις 19:30, κάτι που έγινε προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα της παρουσίας πάρα πολλών επισκεπτών.

Είπε πως κατανοεί το πρόβλημα απώλειας σημαντικών εσόδων που θα αντιμετωπίσουν οι αμαξάδες και πως θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί μια λύση.

Από την πλευρά τους οι αμαξάδες ζήτησαν να υπάρξει άμεσα λύση, ενώ, όπως έκαναν γνωστό, θα κινηθούν νομικά κατά της απόφασης του δημοτικού λιμενικού ταμείου.

Όπως είπε ο κ. Τάσος Χαλβατζάκης, «αυτή η απόφαση μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και τεράστια οικονομική αιμορραγία. Ο περιορισμός του ωραρίου αφορά το χρονικό διάστημα που υπάρχει μεγάλη ζήτηση στις άμαξες». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμαξάδες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Οι επαγγελματίες αμαξάδες βρίσκονται σε αναμονή δηλώνοντας ωστόσο ότι, αν δεν βρεθεί λύση, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν παρατάσσοντας τις άμαξες και τα άλογά τους στο χώρο έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook