Το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων συμμετέχει και στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο εμπόριο την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 και στο συλλαλητήριο που θα γίνει 10:00 π.μ στον Κάτολα.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΧ αναφέρονται και τα εξής:

“Εκφράζουμε για πολλοστή φορά την εναντίωση μας στη θεσμοθέτηση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, το οποίο αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και για τη βιωσιμότητα πλήθους μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της Κυριακάτικης λειτουργίας τους. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους – καταναλωτές να συμμετέχουν στην απεργία ώστε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση που πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι από τους καταναλωτές δεν λείπει ο χρόνος αλλά τα χρήματα που μας έχουν αφαιρέσει με  νόμους εκτρώματα που έχουν ψηφίσει και που θα συνεχίσουν να ψηφίζουν με την εντολή της ΤΡΟΙΚΑ και των διεθνών τοκογλύφων που σκοπό έχουν την πλήρη εξαθλίωση – φτωχοποίηση της εργατικής τάξης και το κλείσιμο όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε όλο το χρήμα να πάει στους μεγάλους ομίλους και τις πολυεθνικές.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που επιτρέπουν την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που καταστρέφουν την οικονομία, τον κλάδο και τους εργαζόμενους, που εντείνουν την εκμετάλλευση και διευρύνουν την εργασιακή ζούγκλα.

Να τους θυμίσουμε ότι η κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας έχει πίσω της βαριά ιστορία με επίμονους αγώνες και θυσίες των εργαζομένων.

Ζητούμε από τους Χανιώτες να μην κατέβουν για ψώνια, να μη στηρίξουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, να μη βοηθήσουν  στο ξήλωμα του δικαιώματος αυτού, γιατί  σύντομα θα το δούμε να επεκτείνεται στο σύνολο των εργαζομένων, σε όλους τους κλάδους.

Καλούμε τις επιχειρήσεις να κρατήσουν κλειστά τα μαγαζιά.
 
«Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!».”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook