Στο πλαίσιο βελτίωσης των γνώσεων και δεξιοτήτων των υπαλλήλων της Π.Ε. Ρεθύμνης, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), ολοκλήρωσε πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης πάνω σε θέματα εκμάθησης και χειρισμού νέων προγραμμάτων Η/Υ. 

Στόχος του προγράμματος ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε χειρισμό προ-γραμμάτων Η/Υ λαμβάνοντας την αντίστοιχη πιστοποίηση.   

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν συνολικά 30 ημερών και πραγματοποιήθηκε σε εννέα εκπαιδευτικές συναντήσεις (Μάϊο – Ιούνιο 2017), τρίωρης ημερήσιας εκπαίδευσης. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Τα δύο πρώτα τρίωρα κάθε ενότη-τας αφορούσαν τη θεωρητική εισαγωγή και εκπαίδευση στην ενότητα, ενώ το τρίτο αφορούσε ερωτήσεις και εξάσκηση στη φόρμα των εξετάσεων. 

Επιπλέον, όποιος εκπαιδευόμενος το θεωρούσε απαραίτητο, μπορούσε να έχει τη δυνατότητα εξατομικευμένης  προσέγγισης από τον εκπαιδευτή πρακτικής.

Πέρα από την ικανοποιητική ανταπόκριση των συμμετεχόντων στα μαθήματα, το Πιστοποιητικό Γνώσης Η/Υ έλαβε ποσοστό το 100% όσων επέλεξαν να δώσουν τις τελικές εξετάσεις. 

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στους πιστοποιημένους χώρους του εργαστηρίου Πληροφορι-κής του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (Ηγουμένου Γαβριήλ 105-Ημιώροφος).

Εκπαιδευτής θεωρητικού μέρους ήταν ο κ. Αντωνογιαννάκης, Ιωάννης, στέλεχος της Π.Ε. Ρεθύ-μνης και του πρακτικού μέρους ο κ. Νικολουδάκης Γεώργιος στέλεχος του ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Η πρωτοβουλία αυτή όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή θα συνεχιστεί και έχει ήδη αποσταλεί στους Διευθυντές των υπηρεσιών της Π.Ε. Ρεθύμνης, ενημερωτική επιστολή, προκειμένου τα στελέχη της Π.Ε. Ρεθύμνης να εκδηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον. 

Για διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων της Π.Ε. Ρεθύμνης, τόσο η αίτηση όσο και το ενημερωτικό υλικό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (www.kekaper.gr).  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook