Πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά για την αναβάθμιση των βάσεων στη Σούδα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αντίστασης:

“Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά, στις 12 Ιούλη στην πλατεία της Σπλάντζια,  για το ζήτημα των ξένων βάσεων. Παρά τον καύσωνα που επικρατεί αυτές τις μέρες πάνω από 80 νεολαίοι και εργαζόμενοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, την εισήγηση και τη συζήτηση που ακολούθησε. Η αναβάθμιση και επέκταση των ξένων βάσεων στη Σούδα και στο Ακρωτήρι Χανίων,η νέα βάση που συζητείται να  γίνει στο Καστέλι Πεδιάδας, η δημιουργία μόνιμης  βάσης βατραχανθρώπων στο ΚΕΝΑΠ, η δεκαετής ανανέωση της συμφωνίας για τις βάσεις από την κυβέρνηση, όχι μόνο δεν είναι ασήμαντα ζητήματα, αλλά θα πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση, προβληματισμό και κινητοποίηση για κάθε συλλογικότητα και αγωνιστή που καταλαβαίνει, ότι οι εξελίξεις  είναι επικίνδυνες και κανένας δεν δικαιούται να σφυρίζει αδιάφορα.

Η αστική τάξη της χώρας διαχρονικά και οι κυβερνήσεις της και η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα, όχι μόνο παρέχει πολυήμερες υπηρεσίες στους ιμπεριαλιστές και έχει  μετατρέψει τη χώρα  σε ορμητήριο των φονιάδων, αλλά συμμετέχει ενεργά  στους πολεμικούς  τους σχεδιασμούς Σε μια περίοδο που, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας ενισχύονται στρατιωτικά από τις ΗΠΑ με εξοπλισμό δισεκατομμυρίων, οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις της ελληνικής αστικής τάξης  με αυτή της Τουρκίας είναι σε μόνιμη  βάση, ενώ οι αναθέρμανση της κατάστασης στα Βαλκάνια είναι πολύ ανησυχητική.

Απαιτείται να παρθούν πρωτοβουλίες από όσους κατανοούν την  επικινδυνότητα των εξελίξεων, οι οποίες  θα συμβάλουν στη συσπείρωση πλατιών λαϊκών δυνάμεων στην κατεύθυνση της αντίστασης της μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο, που θα ανοίγουν το δρόμο να δημιουργηθεί ένα κίνημα ενάντια στις ξένες βάσεις και την  εξάρτηση. Για το δυνάμωμα του μετώπου των λαών  ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Την εκδήλωση εμπλούτισαν  με τις παρεμβάσεις τους αρκετοί  συναγωνιστές . Επίσης εκ μέρους του ΝΑΡ  τοποθετήθηκε συναγωνιστής και ανέλυσε τη θέση τους για το αντιπολεμικό –αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Η πλατιά καμπάνια της Πρωτοβουλίας Αντίστασης με συζητήσεις , μοίρασμα χιλιάδων προκηρύξεων και μαζική αφισοκόλληση δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη από παράγοντες και διάφορους κολαούζους τους συστήματος. Χάλασε το κλίμα  που θέλουν να επιβάλλουν στην πόλη, αυτό της συναίνεσης και της υποταγής Έτσι εξηγούνται οι ενοχλήσεις τους για δήθεν αφισορρύπανση και έμμεσες  απειλές για τις δραστηριότητες της συλλογικότητας. Δεν σκοπεύουμε  να το βάλουμε κάτω. Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε για αυτό το ζήτημα, όπως και για  κάθε μικρό ή μεγάλο  πρόβλημα που πιστεύουμε ότι ο λαός απαιτείται να οργανώσει την αντίσταση του.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook