Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, στην αίθουσα «Σπίτι Πολιτισμού» του Δήμου,  στο πλαίσιο του Α΄ κύκλου διαβούλευσης του Αγροδιατροφικού Τομέα της «RIS3Crete», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για θέματα πρωτογενούς τομέα Μανόλη Χνάρη.

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας και των παραγωγικών τάξεων του τομέα, για το πλαίσιο ανάδειξης των καινοτόμων ιδεών με δυνατότητες επιχειρηματικής αξιοποίησης. Η διαδικασία αποσκοπεί στην ενίσχυση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων φυτικής – ζωικής παραγωγής και των τροφίμων στις διεθνείς αγορές.

Ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης και συντονιστής του Αγροδιατροφικού τομέα της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, Κώστας Φωτάκης, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στη διαβούλευση από την οποία θα αναδειχθούν οι πραγματικές ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου και παρότρυνε για συνεργασίες μεταξύ επιχειρηματιών και ερευνητικού κόσμου, που θα οδηγήσουν σε καινοτόμα προϊόντα και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Κρητικών επιχειρήσεων. 

Επίσης, ο κ. Φωτάκης παρουσίασε:
• τους τομείς εξειδίκευσης της RIS3Crete στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου Διαβούλευσης
• τα προϊόντα στα οποία εστιάζει ο Α΄ Κύκλος Διαβούλευσης
• το Μέτρο 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014-2020
  
Το στέλεχος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης Σταύρος Καουκάκης, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης και των μέχρι σήμερα πεπραγμένων, καθώς και μία αναφορά στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. 
Τέλος, το στέλεχος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Αλίκη Καρούσου, παρουσίασε τις προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης του Αγροδιατροφικού Τομέα στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete).

Ακολούθησε διάλογος με τους συμμετέχοντες και σχετικές ενημερωτικές / διευκρινιστικές παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Μανόλη Χνάρη. Στη συζήτηση επισημάνθηκε η δυνατότητα για εξατομικευμένες συναντήσεις με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν πρόταση.

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων στη Κρήτη συνεχίζεται με την προγραμματισμένη εκδήλωση στις  Μοίρες,  την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, ώρες 19:00 – 21.00 στην αίθουσα του «Πολύκεντρου Μοιρών».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης: http://ris3.crete.gov.gr/
E-mail επικοινωνίας: ris3agr@crete.gov.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook