Ανοίγει την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 η αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 7”, έναν θεσμό, που υλοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά στα Χανιά, αποκτώντας μεγάλη απήχηση σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως επισημάνθηκε την Παρτασκευή στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, πρόκειται για μία διοργάνωση με ηχηρά ονόματα χορογράφων και χορευτών από όλο τον κόσμο, που έχει  θεσμοθετηθεί και αποκτήσει μεγάλη διεθνή απήχηση στον χώρο της τέχνης.

“Μέρες Χορού στα Χανιά, ένας θεσμός που νομίζω ότι νιώθει ασφαλείς, μια διοργάνωση με διεθνή συμμετοχές, με ανθρώπους φανατικούς για το καλό του χορού που υποστηρίζουν μια τόσο αρχαία τέχνη που αποτυπώνει την ανάγκη έκφρασης του σώματος σε απόλυτη συνάρτηση με τον νου και την ψυχή. Μια σειρά εκδηλώσεων με πείσμα με σοβαρότητα και ιδιαίτερη έμπνευση και είστε πολύ περήφανοι που ως Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουμαι γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό γεγονός έχει την σύγχρονη διάθεση, είναι πολύπλευρο και μην ξεχνάμε ότι είναι ένα γεγονός παγκόσμιο” τόνισε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου η Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια σε θέματα πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη. 
“Νομίζω ότι είναι χρέος μας να διαδώσουμε στα Χανιά αυτό το θεσμό εφόσον είναι πια στίγμα με την θετική έννοια, για την πόλη μας ”, παρατήρησε η κα. Περράκη, προσθέτοντας ότι όλα τα Χανιά για 12 μέρες θα ζήσουν στον ρυθμό του χορού.  

Όπως γνωστοποίησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Σοφία Φαλιέρου, “αυτό το φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια και ήταν μια πολύ μικρή διοργάνωση, σαν όνειρο και πρέπει σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μπορούν και ονειρεύονται ακόμα, γιατί αυτό το όνειρο έγινε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Φτάσαμε φέτος να έχουμε συμμετοχές απ΄ όλο τον κόσμο όμως δυστυχώς καταφέραμε να φέρουμε μόνο 17 σχήματα”. 

Ο Γιώργος Αναστασάκης φωτογράφος του Φεστιβάλ τόνισε ότι “συμμετέχοντας σταδιακά στο φεστιβάλ  παρατήρησα ότι αυτό το γεγονός είναι πολύ μεγαλύτερο απ΄ ότι είχα φανταστεί και είχαμε την έμπνευση με τους διοργανωτές να πραγματοποιήσουμε μια έκθεση φωτογραφίας με στιγμές από τα προηγούμενα Φεστιβάλ που θα παρουσιαστούν στον Άγιο Ρόκκο στην Σπλάτζια καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ δηλαδή από τις 17 έως τις 28 Ιουλίου.”

Η Χρύσα Γεωργίου υπεύθυνη επικοινωνίας και μέλος του Συλλόγου Εκφραστικού Χορού “Συν-Κίνηση” ανάφερε ότι “Και φέτος 17-28 Ιουλίου θα δοθεί στα Χανιά το καθιερωμένο πλέον ραντεβού σύγχρονου χορού! 100 χορογράφοι και χορευτές από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία θα ταξιδέψουν στα Χανιά για να παρουσιάσουν τα έργα τους, να διδάξουν και να χορέψουν σε διάφορα σημεία της πόλης. Ένα πρόγραμμα 12 ημερών με 17 παραστάσεις, 17 σεμινάρια, διαλέξεις, δράσεις στην πόλη, προβολές ταινιών χορού και έκθεση φωτογραφίας με στόχο να φέρει τον χορό στην καρδιά της πόλης και των ανθρώπων. Σας καλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://dancedays.gr/ και τη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ να ενημερωθείτε για τις δράσεις του φεστιβάλ και να γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης παρέας! Θα είναι χαρά και τιμή μας.”

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκφραστικού Χορού “Συν-Κίνηση”, τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.  

Συνεργαζόμενοι φορείς είναι το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και το Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων. 

Επίσης, για πρώτη χρονιά, επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Επισυνάπτεται αναλυτικά η αφίσα και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από σήμερα το πρωί από το κιόσκι της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Εκδηλώσεις Δευτέρας

“drifting experiment”

“Prisoner of his happiness”

“RU(i)NS”

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook